15:25 / 30.06.2021.

Autor: HRT

Priča o nama s Morganom Freemanom: Borba za slobodu

Nedjelja 11. srpnja na Prvom

Nedjelja 11. srpnja na Prvom

Foto: Priča o nama s Morganom Freemanom / dokumentarna serija

U nedjelju 11. srpnja na Prvom programu u 15:05 prikazujemo 1. epizodu dokumentarne serije Priča o nama s Morganom Freemanom.  Kako se razvila ljudska civilizacija? Zašto se naša društva diljem svijeta čine tako različitima? Kakvo će biti društvo u budućnosti s obzirom na to kako globalizacija i tehnologija iz temelja mijenjaju naš način života? U vrijeme kada se čini da globalni događaji razdvajaju kulture ova fascinantna dokumentarna serija širokog opsega i intimna stila traga za temeljnim silama koje drže naša društva na okupu i otkriva univerzalnu ljudskost u svima nama. Glumac i dobitnik Oscara Morgan Freeman kreće na put oko svijeta upoznati ljude iz različitih kultura i razumjeti kako je ljudska kultura poprimila tako mnogo fantastičnih oblika.Nedjelja 11. srpnja na Prvom

Nedjelja 11. srpnja na Prvom

Foto: Priča o nama s Morganom Freemanom / dokumentarna serija

Freeman istražuje teme kao što su vjerovanja i potraga za slobodom proučavajući sve ono po čemu se razlikujemo od ostatka životinjskog carstva, sve do ratova i krvavih sukoba koji, čini se, guraju društvo naprijed unatoč našoj težnji za mirom. Proučava našu potrebu za osnovnim plemenskim vezama koje društvu omogućuju napredak i istražuje kako su promjene u dinamici moći oblikovale naš svijet.

Također proučava buntovni duh i one pojedince koji žele promijeniti društvo i pita se kako ljubav, kao iskonska sila, utječe na kulture diljem svijeta te kamo će nas ljubav odvesti u budućnosti.

Nedjelja 11. srpnja na Prvom

Nedjelja 11. srpnja na Prvom

Foto: Priča o nama s Morganom Freemanom / dokumentarna serija

Morgan Freeman putuje oko svijeta u želji da bolje razumije pojam slobode.

Od zatvorske samice i logora za prisilni rad do društvenih tabua i zakona koji brane slobodu govora i izražavanja, čini se da se neprestano borimo za slobodu. Pojedinci i cijele nacije suočavaju se s pitanjem: Hoćemo li ikada uistinu biti slobodni?

Odabrala je Mira Vočinkić, a producenti su James Younger, Lori McCreary, Morgan Freeman, Betsy Forhan.

Narator
 je Morgan Freeman.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!