Priče s končom iz borše Stanka Ferića: U Ulici Kornat

18.10.2021.

18:35

Autor: HRT

Četvrtak, 21. listopada na Prvom

Četvrtak, 21. listopada na Prvom

Foto: U Ulici Kornat / HRT

Emisiju pučke i predajne kulture, Priče s končom iz borše Stanka Ferića: U Ulici Kornat, ne propustite u četvrtak, 21. listopada, u 11:05 na Prvom programu HTV-a.

Kornatsko je otočje svjetska turistička destinacija, nadaleko poznata po svojoj začudnoj prirodnoj ljepoti. Naravno, upravo je zbog toga i njegov veći dio već odavno proglašen nacionalnim parkom. I to svi znaju. Međutim, ono što većina ljudi ne zna jest da je gotovo čitavo zemljište Kornatskog otočja privatno vlasništvo, od čega sami vlasnici, Kornatari, u smislu bilo kakve turističke naknade nemaju ama baš ništa.

video thumb

Materijalne koristi mogu imati oni koji su izravno ili neizravno vezani uz turizam i ugostiteljstvo, no oni pak u svojem životu i poslovanju trpe mnoštvo ograničenja koja proistječu iz činjenice da se nalaze u nacionalnom parku. ... O apsurdima njihove situacije, u novoj priči s končom iz borše Stanka Ferića!

Galerija
Četvrtak, 21. listopada na Prvom  , Foto: U Ulici Kornat /HRT
Četvrtak, 21. listopada na Prvom  , Foto: U Ulici Kornat /HRTČetvrtak, 21. listopada na Prvom , Foto: U Ulici Kornat /HRTČetvrtak, 21. listopada na Prvom , Foto: U Ulici Kornat /HRT

Scenaristi su istraživač i narator Stanko Ferić, redatelj Ivo Kuzmanić i urednik Aleksej Pavlovsky. Montažer je Matija Ivče, snimatelj Siniša Galar, autor originalne glazbe Alan Bjelinski, a producentica Sanja Ivančin.

Produkcija: HRT, 2021.

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Reprizno izdanje na rasporedu je u subotu, 23. listopada, na Četvrtom programu u 12:30 te na HTV3 u 14:10, kao i u nedjelju, 24. listopada, na Trećem u 8:05.

Galerija
Četvrtak, 21. listopada na Prvom  , Foto: U Ulici Kornat /HRT
Četvrtak, 21. listopada na Prvom  , Foto: U Ulici Kornat /HRTČetvrtak, 21. listopada na Prvom , Foto: U Ulici Kornat /HRTČetvrtak, 21. listopada na Prvom  , Foto: U Ulici Kornat /HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!