Prijenos Dore 2022.

01.02.2022.

14:58

Autor: HRT

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Opatija će i ove godine ugostiti Izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za Pjesmu Eurovizije Dora 2022. Izravni prijenos najvećega glazbeno-scenskog spektakla HRT-a, iz opatijske dvorane Marino Cvetković, ne propustite u subotu, 19. veljače, u 20:10 na Prvom programu HTV-a, Drugom programu HR-a, posebnom YouTube kanalu Dore te multimedijskoj usluzi HRTi.

Četrnaest najboljih pjesama i njihovih izvođača borit će se za prestižnu statuu Dore, koja će im donijeti put u Torino u kojem će na Eurosongu 2022. braniti boje Hrvatske.  

Redoslijed izvođenja natjecateljskih pjesama na Dori 2022. utvrđen je javnim izvlačenjem u mozaičnoj emisiji Kod nas doma. A izvođači će nastupiti sljedećim redom: 

1. Mila Elegović – Ljubav 

2. Mia Negovetić - Forgive Me (Oprosti)

3. Marko Bošnjak - Moli za nas

4. Jessa - My Next Mistake

5. Zdenka Kovačiček - Stay On The Bright Side

6. Tina Vukov – Hideout

7. Roko Vušković - Malo kasnije

8. Bernarda - Here For Love

9. Eric Vidović - I Found You

10. ToMa - In The Darkness

11. Elis Lovrić - No War    

12. Ella Orešković - If You Walk Away

13. Tia - Voli me do neba

14. Mia Dimšić - Guilty Pleasure

Gledatelji će telefonski sudjelovati u odluci koja će od ovih 14 pjesama predstavljati Hrvatsku na Eurosongu. Tročlani ocjenjivački sudovi (žiriji) nalaze se u HRT-ovim Dopisništvima u Vukovaru i Zagrebu i u HRT-ovim centrima: Čakovec i Varaždin, Rijeka, Pula, Osijek, Zadar, Knin i Šibenik, Split i Dubrovnik. 

Zvijezde show programa su Franka i prošlogodišnja pobjednica Dore Albina, koje za tu prigodu pripremaju i "zajedničko iznenađenje"!

Za glasovanje putem telefona koristit će se numeracija 065 22 44 xx , gdje xx predstavlja redni broj pjesme (za 1. pjesmu na broj tel: 065 22 44 01, za 2. pjesmu na broj tel.: 065 22 44 02 itd. do 14. pjesme na broj tel: 065 22 44 14).

Za glasovanje putem SMS poruka korisit će se kratki kod 60006 ključnom riječi Doraxx (npr. Dora01, Dora02, ... itd do Dora14). 

Maksimalan broj glasova upućenih s jednog pretplatničkog broja jest 10, a glasovanje će trajati 10 minuta.

Cijena poziva iz fiksne mreže iznosi 1,50 kn (PDV je uključen u cijenu).

Cijena poziva iz mobilne mreže iznosi 2,40 kn (PDV je uključen u cijenu).

Cijena SMS poruke iznosi 2,40 kn (PDV je uključen u cijenu).

video thumb

Natjecanje za prestižnu statuu Dore i hrvatsku pjesmu koja će nas predstavljati na Eurosongu, vodit će iskusni i karizmatični HRT-ov voditelj, "zaštitno lice" A strane i brojnih zabavnih emisija Hrvatske televizije Duško Ćurlić, pjevačica, ali i naša svojedobna predstavnica na Eurosongu Franka Batelić Ćorluka te mlada glumica varaždinskog HNK i dobitnica Zlatnog studija za novo kazališno lice 2019. godine, Elizabeta Brodić.

Scenarist je Mislav Donaj, redatelj Ivan Miladinov, scenograf Igor Juras, dizajner rasvjete Marko Foretić, kostimografkinja Nataša Svekler, a producenti Denis Škorput i Tihomir Marjanović

Urednik je Željko Mesar, a voditelj projekta Tomislav Štengl.

Elizabeta Brodić, Duško Ćurlić i  Franka Batelić Ćorluka

Elizabeta Brodić, Duško Ćurlić i Franka Batelić Ćorluka

Foto: Renato Branđolica / HRT

Na natjecanju za pjesmu Eurovizije u Torinu, Hrvatska će nastupiti u drugom dijelu prve polufinalne večeri - 10. svibnja. Druga polufinalna večer slijedi 12. svibnja, a veliko finale 14. svibnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!