Privedite osumnjičene

11.01.2023.

Zadnja izmjena 07:32

Autor: HRT

Subota, 21. siječnja na Trećem

Subota, 21. siječnja na Trećem

Foto: Privedite osumnjičene / film

Američko-njemački kriminalistički film Privedite osumnjičene prikazujemo u subotu, 21. siječnja, 22:15 na Trećem. Svojom neobičnom pričom, koja unutar detektivske matrice upućuje na demonsko, film je zadobio kultni status i uvrstio se na sam vrh američkih ostvarenja unutar žanra iz devedesetih godina. 

Subota, 21. siječnja na Trećem

Subota, 21. siječnja na Trećem

Foto: Privedite osumnjičene / film

Priča je smještena u kalifornijski grad San Pedro u kojemu se dogodio neviđen zločin, zbog mutnih novčarskih poslova u luci je ubijeno tridesetak ljudi. Jedina dvojica preživjelih, Mađar i neugledni Roger Kint, za kojega se ispostavi da radi kao krijumčar oružja, jedini su stvarni svjedoci događaja. Prilikom policijske istrage koju vodi iskusan istražitelj Kujan, Kint počne pripovijedati kako se zločinačka akcija odvijala, što joj je prethodilo i koji su joj bili pravi razlozi.

Trag priče seže do drugog zločina koji se zbio prije dva mjeseca u New Yorku kod velike pljačke oružja. Kujan vjeruje da bi organizatori te pljačke mogli biti ključ za rješenje, osobito glavni osumnjičenik, bivši policajac Keaton. Elementi iskaza upućuju da je stup zločina izvjesni Kayser Söze, briljantni kriminalac o kojem se ništa ne zna... 

Subota, 21. siječnja na Trećem

Subota, 21. siječnja na Trećem

Foto: Privedite osumnjičene / film

"Privedite osumnjičene" intrigantan je detektivski film neobične, sugestivne atmosfere, kompleksnog i pomno osmišljenog scenarija neočekivanih obrata (Christopher McQuarri nagrađen je Oscarom za scenarij) te izvrsnih glumačkih interpretacija (Stephen Baldwin, Kevin Spacey, Benicio Del Toro, Gabriel Byrne, Kevin Pollak, Chazz Palminteri). K. Spacey je osvojio Oscara za sporednu ulogu.

Film USUAL SUSPECTS iz 1995. godine režirao je Bryan Singer, američki redatelj koji je, među ostalim, režirao i hvaljene filmove Superman: Povratak, X-Men i Operacija Valkira. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!