Privedite osumnjičene

06.08.2021.

14:29

Autor: HRT

Petak 20. kolovoza na Prvom

Petak 20. kolovoza na Prvom

Foto: Privedite osumnjičene / film

U petak, 20. kolovoza, na Prvom programu u 23:40 prikazujemo američko-njemački kriminalistički film Privedite osumnjičene. Svojom neobičnom pričom, koja unutar detektivske matrice upućuje na demonsko, film redatelja Briana Singera zadobio je kultni status i uvrstio se na sam vrh američkih ostvarenja unutar žanra iz devedesetih godina.

U kalifornijskom gradu San Pedru dogodio se neviđen zločin, zbog mutnih novčarskih poslova u luci je ubijeno tridesetak ljudi.

Jedina dvojica preživjelih, Mađar i neugledni Roger Kint, za kojega se ispostavi da radi kao krijumčar oružja, jedini su stvarni svjedoci događaja. Prilikom policijske istrage koju vodi iskusan istražitelj Kujan, Kint počne pripovijedati kako se zločinačka akcija odvijala, što joj je prethodilo i koji su joj bili pravi razlozi.

Petak 20. kolovoza na Prvom

Petak 20. kolovoza na Prvom

Foto: Privedite osumnjičene / film

Trag priče seže do drugog zločina koji se zbio prije dva mjeseca u New Yorku kod velike pljačke oružja. Kujan vjeruje da bi organizatori te pljačke mogli biti ključ za rješenje, osobito glavni osumnjičenik, bivši policajac Keaton.

Elementi iskaza upućuju da je stup zločina izvjesni Kayser Söze, briljantni kriminalac o kojem se ništa ne zna...

Privedite osumnjičene intrigantan je detektivski film neobične, sugestivne atmosfere, kompleksnog i pomno osmišljenog scenarija neočekivanih obrata.

Petak 20. kolovoza na Prvom

Petak 20. kolovoza na Prvom

Foto: Privedite osumnjičene / film

U filmu USUAL SUSPECTS iz 1995. godine glume Stephen Baldwin, Kevin Spacey, Benicio Del Toro, Gabriel Byrne, Kevin Pollak, Chazz Palminteri.

Scenarist Christopher McQuarrie nagrađen je Oscarom za scenarij, dok je K. Spacey prestižnog pozlaćenog kipića osvojio za sporednu ulogu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!