13:49 / 23.07.2021.

Autor: HRT

Prizma

Subotom na Prvom

Subotom na Prvom

Foto: Prizma / HRT

U subotu 24. srpnja na Prvom programu u 14:45 prikazujemo multinacionalni magazin Prizma koji donosi aktualnosti o manjinama i ljudskim pravima.

U tjednu Kurban Bajrama, u Prizmi gostuju Nejra Kadić Meškić i Azra Mulabdić iz Centra za kulturu dijaloga koji više od godinu dana pomaže osobama pod međunarodnom zaštitom u složenom procesu integracije.

HRT je ugostila urednike i novinare iz Eurovizijske skupine za multikulturu koji dijele zajednički cilj: na najbolji mogući način izvještavati o manjinama i za manjine, a među njima su i gosti Prizme. Milica Pešić iz londonskog Instituta za medije i različitost te Boris Bergant, najdugovječniji potpredsjednik EBU-a iz Ljubljane objašnjavaju koji medijski modeli jamče kvalitetu programa.

Talijanska unija u Rijeci obilježila 30 godina postojanja, u Daruvaru održane češke žetvene svečanosti, u Orahovici ljetna škola za Rusine.

Urednica i voditeljica Daniela Draštata, a producent Ante Vito Valić.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!