Profesor T

14.03.2023.

07:34

Autor: HRT

Britansku seriju Profesor T, u kojoj Ben Miller glumi profesora Jaspera Tempesta, kriminologa sa Sveučilišta Cambridge s opsesivno-kompulzivnim poremećajem, prikazujemo od 24. ožujka na Drugom u 20:15, u sklopu Krimi petak. Šestodijelna serija temelji se na djelu "Professor T." Paula Piedforta.  

Petak, 24. ožujka na Drugom

Petak, 24. ožujka na Drugom

Foto: Profesor T / serija

Svaki aspekt života profesora Jaspera Tempesta precizno je kalibriran i strogo strukturiran. Uvijek je savršeno odjeven i besprijekorno točan. Svaki dan predaje na Institutu za kriminologiju na Cambridgeu. Predavanja su mu maštovita i pedantna, a govore o znanosti zločina. Svake se večeri vraća u svoj stan koji je sterilan i uređen poput laboratorija. Zahvaljujući strogom pristupu, pod kontrolom drži opsesivno-kompulzivni poremećaj i strah od bacila.

No profesorov uredni svijet izgubit će ravnotežu kada ga bivša studentica Lisa Donckers nagovori da joj pomogne istražiti slučaj serijskog silovatelja koji ponovno napada mlade žene nakon 10-godišnje stanke.

Petak, 24. ožujka na Drugom

Petak, 24. ožujka na Drugom

Foto: Profesor T / serija

Suradnja s policijom i emocionalnom, instinktivnom i povremeno kaotičnom Lisom odvući će profesora od zone u kojoj se osjeća ugodno te će ga prisiliti da se suoči s bolno potisnutim osjećajima prema svojoj staroj ljubavi, višoj inspektorici Christini Brand. Nakon što je nekarakteristično iracionalno odlučio da će se preseliti u svoj prašnjavi i oronuli obiteljski dom iz djetinjstva, profesoru je sve teže bježati od utjecaja svoje dominantne majke Adelaide s kojom dijeli razornu obiteljsku tajnu koja se nadvija nad njihovim životima.

Petak, 24. ožujka na Drugom

Petak, 24. ožujka na Drugom

Foto: Profesor T / serija

U prvoj epizodi studenticu Dianu Tyson na Cambridgeu je silovao maskirani napadač nakon što se po noći vratila na sveučilište. Narednica Lisa Donckers sljedeće jutro stiže na mjesto zločina. Kasni i mamurna je te joj je neugodno pogledati u oči svojeg kolegu narednika Dana Wintersa s kojim je večer prije uživala u pijanoj vezi za jednu noć. Mjesto zločina je pokraj Instituta za kriminologiju zbog čega Lisa odluči posjetiti svojeg starog predavača profesora Jaspera Tempesta.

Uz Bena Millera u seriji glume Emma Naomi, Barney White i Frances de la Tour. 

Scenarij potpisuju Matt Baker i  Malin-Sarah Gozin, a režiju Dries Vos.

Kriminalističku seriju PROFESSOR T odabrala je Martina Rajšek. 

Petak, 24. ožujka na Drugom

Petak, 24. ožujka na Drugom

Foto: Profesor T / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!