14:29 / 31.07.2021.

Autor: HRT

Prigodan program u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja

Četvrtak, 5. kolovoza na Prvom

Četvrtak, 5. kolovoza na Prvom

Foto: Program povodom 26. obljetnice Oluje i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti / HRT

U četvrtak, 5. kolovoza, na 26. obljetnicu vojno-redarstvene akcije Oluja, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, HRT je pripremio prigodan program.

video thumb

U jutarnjim satima uživo iz Knina prenosimo središnju proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. U specijalnoj emisiji pratite javljanja naših reportera i priče o onima koji su stvarali Hrvatsku. Posebna emisija na programu je od 8:15 na Prvom i Četvrtom programu HTV-a kao i na Prvom programu HR-a, kao i na našem portalu hrt.hr, Facebook stranici te YouTube kanalu.

Naši reporteri Borka Juras Slamić, Edi Škovrlj, Petar Vlahov i Hrvoje Gunjača javljat će se iz Knina sa sudionicima proslave kojih je i ove godine zbog epidemioloških mjera ograničen broj. Uključit ćemo se uživo s tri pozicije: kninske tvrđave, gradskog Trga Ante Starčevića i nogometnog stadiona NK Dinara gdje će se održati središnja proslava.

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Donosimo reportaže Martine Klaić i Vladimira Brnardića u kojima podsjećamo na povijesne trenutke oslobađanja Hrvatske i heroje Domovinskog rata. Sudionici Oluje ispričali su svoja sjećanja pred našim kamerama.

Ivona Ramadža s braniteljima iz različitih dijelova Hrvatske kreće u tradicionalni planinarski pohod Putovima Oluje. Radi se o svojevrsnoj posveti ratnicima koji su prešli taj put i činu zahvalnosti onima koji su na njemu poginuli.

Hrvoje Gunjača donosi priču o mladim perspektivnim sportašima Knina. U kakvim uvjetima vježbaju, čemu se nadaju, što misle o odnosu države prema gradu Kninu?

Voditelj prijenosa je Branko Nađvinski, koji razgovara s gostima, a urednica je Ana Jelinić.

Kninska tvrđava

Kninska tvrđava

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

U 11:45 na Prvom programu HTV-a i Prvom programu HR-a slijedi izravan prijenos svete mise, a nakon Dnevnika, u 20:10, kao i na HR1, prijenos svečanog koncerta s Kninske tvrđave koji će uveličati sjajni glazbenici Jazz orkestra HV-a, klape Sveti Juraj te posebni solisti. Dirigent je bojnik Davor Dropuljić.

U 21:30 na Prvom na rasporedu je dokumentarni film Slike rata - Matko Biljak o fotoreporteru koji je izvještavao s bojišta diljem Hrvatske. Njegov ratni opus čine tisuće fotografija nastalih za vrijeme Domovinskog rata. Bogat je to dokumentarni prikaz ratnih stradanja i borbe hrvatskog naroda za samostalnost.

Prigodan program u povodu Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i branitelja pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!