15:01 / 28.03.2022.

Autor: HRT

Provodi i sprovodi: Nagradno navlačenje

Srijeda, 6. travnja na Drugom

Srijeda, 6. travnja na Drugom

Foto: Provodi i sprovodi / serija

Provodi i sprovodi sitcom je nastao prema ideji Gorana Kulenovića, autora već legendarnih Bitangi i princeza. U dvadeset polusatnih epizoda autori Kulenović i Brešan vode nas kroz niz humornih situacija u kojima će se naći bračni par pred razvodom: Ksenija Vajs Čalasan, bivša estradna zvijezda i Tihomir Čalasan, vlasnik pogrebnog poduzeća. Prvi nastavak ne propustite u srijedu, 6. travnja, u 17:40 na Drugom.

Srijeda, 6. travnja na Drugom

Srijeda, 6. travnja na Drugom

Foto: Provodi i sprovodi / serija

Uz probleme oko podjele imovine, preko podjele novog zajedničkog prostora u kojemu Ksenija ima agenciju za vjenčanja, a Tihomir pogrebno poduzeće, do toga tko je koga kada i zašto prevario upoznat ćemo i niz drugih zanimljivih likova poput Makedonca Hriste, Tihomirovog nepredvidljivog pomoćnika koji baš i ne vlada hrvatskim, Deronje, vlasnika trgovačkog centra potajno zaljubljenog u Kseniju, Boška, Tihomirovog brata odvjetnika koji ima razloga strepiti od brata, ali i od Ksenije, Nicky Valentine, Ksenijine prijateljice, "pjevačke zvijezde" u usponu, velečasnog Huljića koji će svima dati oprost, ali...

Prvih deset epizoda redateljski potpisuje Vinko Brešan, a drugih deset Goran Kulenović. Producent serije za HRT je Ivan Maloča iz produkcijske kuće Interfilm. 

1. epizoda: Nagradno navlačenje

Tihomir Čalasan nasljednik je obiteljske pogrebne firme pred bankrotom. Njegova supruga, razočarana bivša estradna zvijezda Ksenija, namješta nagradnu igru u šoping-centru, kako bi dobila poslovni prostor u kojem će otvoriti Agenciju za vjenčanja. Kad Tihomir slučajno čuje da mu Ksenija nabija rogove, a svjestan da mu je brak ionako na izdisaju, on umjesto skandala pravi lukav plan: pokušat će se dočepati tog prostora i tako osim osvete Kseniji spasiti svoje Pogrebno. U priču su upetljani i Tihomirov brat, odvjetnik Boško, koji bi sve učinio za svog brata, pa čak i u afektu spavao s njegovom suprugom, te Mia Iva, Ksenijina kći iz prvog braka koja želi majku spasiti od medijske sramote oko namještanja nagradnjače. 

Uloge u seriji iz 2011., nastaloj u produkciji Interfilma, imaju Ksenija Marinković (Ksenija Vajs Čalasan), Dražen Kühn (Tihomir Čalasan), Jan Kerekeš (Hristo), Goran Grgić (Deronja), Bojan Navojec (Boško), Marija Škaričić (Nicky Valentina), Aleksandra Stojaković (Mia Iva), Slobodan Milovanović (velečasni Huljić).

Scenaristi su Goran Kulenović, redatelj Vinko Brešan i Branko Ružić, a urednica je Jasmina Božinovska Živalj

Seriju na području RH možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!