14:08 / 10.08.2020.

Autor: HRT

Prtljaga: Brdo kraj mene

-

-

Foto: - / -

Svi, na ovaj ili onaj način, kroz život nosimo neku vrstu emocionalne, društvene, moralne, političke prtljage. Oni hrabriji odluče se uslijed osobne ili obiteljske krize suočiti sa svojom prtljagom i nešto promijeniti.
12. kolovoza na HRT - HTV3 u 17:20 - dokumentarna serija

U trenutku kad odlučimo shvatiti otkuda naš odabir zanimanja, ukus za odabir muškarca, potreba za izbjegavanjem intime ili predispozicije za neke bolesti, ustvari smo odlučili (kroz generacije prije nas) bolje upoznati sebe. Svi, na ovaj ili onaj način, kroz život nosimo neku vrstu emocionalne, društvene, moralne, političke prtljage. Oni hrabriji odluče se uslijed osobne ili obiteljske krize suočiti sa svojom prtljagom i nešto promijeniti.

3. epizoda:  Brdo kraj mene
Kad u subotu oženi najmlađeg sina Franju, mami Štefi ostaje samo još jedan neoženjen sin na brigu. Zdenka ulazi u novu obitelj i postaje snaha u kući svekra i svekrve. Hoće li naći zajednički jezik sa svekrvom? Djed Maroš boji se da snahi i sinu ne padne na teret.
Sudjeluju: obitelj Abramović i obitelj Svirčević


                                                       * * *

U serijalu Prtljaga, kroz šest polusatnih dokumentaraca pričamo o preživljavanju bivših radnica Kamenskog, priču obitelji koja čeka deložaciju, priču o prijateljstvu dviju djevojaka, a kojemu je prepreka smrtonosna bolest, priču mladenke na pragu njezinog slavonskog vjenčanja, priču ribarske obitelji u zagrljaju mora i mreže, kao i priču generacije Vukovarki koje su silovali prvi susjedi.

Autori serijala su Martina Globočnik i Miroslav Sikavica, a producirao ga je Fade In u suradnji sa Zagreb filmom.


Autor glazbe: Hrvoje Radnić
Oblikovanje zvuka: Tonči Tafra
Grafičko oblikovanje: Iva Kraljević
Najavna špica: Iva Kraljević (dizajn) i Matko Botić (glazba)
Producenti: Morana Komljenović, Fade In i Vinko Brešan, Zagreb film
Izvršna producentica, HRT: Sanja Ivančin
Scenarij:  Martina Globočnik
Režija:  Miroslav Sikavica
Montaža:  Marija Prusina
Snimatelj:  Jasenko Rasol
Produkcija:  Fade In u suradnji sa Zagreb filmom za HRT, 2013.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!