08:43 / 06.04.2021.

Autor: HRT

Puls

Četvrtkom na Prvom

Četvrtkom na Prvom

Foto: Puls / HRT

I ovoga četvrtka, 8. travnja na Prvom programu u 21:05 donosimo zanimljive reportaže u emisiji Puls.

 Nedavno se pojavio podatak da su u nekim našim gradovima cijene nekretnina u odnosu na primanja na samom europskom vrhu. Ni kriza nije posebno smanjila potražnju. Nataša Kraljević Kolbas potražila je odgovore na pitanje zašto su Hrvati i dalje ludi za nekretninama, tržište cvjeta, a cijene lete u nebo.


Barbara Majstorović donosi priču o Petri Oršuš, učenici 4. razreda Opće gimnazije u Prelogu. U trećem razredu Petra je ostala trudna i danas je majka osmomjesečnog Noe. Ipak nije prekinula školovanje. Na Svjetski dan Roma odlučila je ispričati svoju priču kako bi upozorila na važnost obrazovanja pripadnika romske nacionalne manjine.

Jesu li uistinu žene šopingholičarke i ne znaju dobro raspolagati novcem? Ana Šerić provjerila je istinitost te predrasuda i otkrila odgovore na još neka pitanja o ženama i novcu. Zašto žene teže naplaćuju svoj rad? Koliko odgoj utječe na njihov odnos prema novcu?

Ako se ubrajate u ljubitelje stripa, jasno vam je zašto ga nazivaju devetom umjetnošću. Što dobar strip mora imati i kako nastaje, Mirni Dvorščak otkrili su mladi i uspješni autori, Helena Janečić i Marko Dješka.

Urednica i voditeljica je Morana Kasapović.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.


video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!