12:23 / 04.10.2021.

Autor: HRT

Puls

Četvrtak, 7. listopada na Prvom

Četvrtak, 7. listopada na Prvom

Foto: Puls / HRT

U četvrtak, 7. listopada na Prvom programu u 21 sat ne propustite novo izdanje magazina Puls.

Ovoga četvrtka u Pulsu pitamo treba li graditi baš svugdje po svaku cijenu? Opravdava li cilj sredstvo?

U borbi protiv klimatskih promjena i Hrvatska mora povećati proizvodnju energije iz obnovljivih izvora. Ali što kada za zelenu energiju moramo žrtvovati nemali dio šume? Upravo takav potez uznemirio je dio mještana i vikendaša u Veljunu Primorskom, a više saznajte u reportaži Tine Šimurine.

video thumb

I malo ribarsko mjesto Postira na Braču ovoga se ljeta našlo u središtu rasprava, a sve zbog velikog hotela u izgradnji. Zagovornici projekta vide ga kao zalog za budućnost koji donosi nova radna mjesta, kritičari, pak, kao devastaciju s kojom će održivom turizmu u Postirima doći kraj. Elizabeta Biočina razgovarala je i s jednima i s drugima.

Ronjenjem na dah počela se baviti relativno kasno. Najprije je to bio hobi, a onda se zaljubila u taj sport, pomaknula vlastite granice i ostvarila rezultate vrijedne divljenja – 6 puta rušila je svjetski rekord u različitim disciplinama, dvostruka je prvakinja svijeta. Miro Branković donosi priču o Mireli Kardašević.

Četvrtkom na Prvom

Četvrtkom na Prvom

Foto: Puls / HRT

Urednica i voditeljica je Morana Kasapović, a urednica projekta Maja Tokić

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!