Puls

27.12.2021.

10:37

Autor: HRT

Četvrtkom na Prvom

Četvrtkom na Prvom

Foto: Puls / HRT

U četvrtak 30. prosinca na Prvom programu u 21 sat ne propustite posljednje ovogodišnje izdanja magazina Puls u kojem ćemo se prisjetiti nekih inspirativnih priča o ljudima koji su nam uljepšali ovu tešku godinu.

Proljetos smo u Pulsu upoznali Yazdana Fayyaza. S majkom i dvjema sestrama iz Irana je došao u Hrvatsku u bijegu od nasilnog oca. Danas je Yazdan učenik Medicinske škole, odlično govori hrvatski i potvrđuje nam koliko je važno pružiti ruku ljudima u nevolji i prihvatiti ih, nevažno odakle su došli.

video thumb

Ima ljudi koji vas odmah osvoje, fasciniraju svojim postignućima, istodobnom skromnošću. Takav je mladi zadarski umjetnik Mario Javoran. Ugljenom olovkom stvara remek-djela, kojima se već proslavio u svijetu, a mi smo ponosni što smo Marija u ožujku predstavili u Pulsu.

Zagrebački gradski satovi djelo su poznatog urara Zlatka Lebarovića. Zanat je naučio od oca, prenio ga na sina. Nema boljeg vremena od kraja godine za priču o urarstvu, kojom otvaramo našu seriju o zanatima.

Urednica i voditeljica je Morana Kasapović, a urednica projekta Maja Tokić.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!