12:53 / 10.01.2022.

Autor: HRT

Puls

Četvrtkom na Prvom

Četvrtkom na Prvom

Foto: Puls / HRT

U četvrtak, 13. siječnja, na Prvom programu u 21 sat ne propustite novo izdanje magazina Puls.

Već dvije godine bore se s epidemijom. U međuvremenu su se suočili s otporima cijepljenju, nepovjerenjem u njihovo znanje, blagdanskim okupljanjima kao da virusa nema, eksplozijom omikrona. Karmen Šore pitala je petero splitskih anesteziologa intenzivista, koji su na COVID-odjelu od prvoga dana, kako se nose sa svime što ih je snašlo.

Prazni pogoni jedino su što je ostalo od mnogih ugašenih i zaboravljenih industrijskih divova u Hrvatskoj. A nekada su od njih živjele mnogobrojne obitelji, cijeli gradovi. Tanja Kanceljak donosi priču o jednom od njih - daruvarskom Dalitu. Sjećanja i ponos na dane slave čuvaju još samo fotografije i bivši radnici.

video thumb

Martina Validžić razgalit će vam dušu pričom o Osmom putniku, kultnom splitskom heavy metal bendu, koji proživljava drugu mladost. U biti je to priča o prijateljstvu, neraskidivim vezama i uzajamnoj podršci. Bend je samo dobra nuspojava brojne i zanimljive ekipe koja je imala sreće naći srodne duše.

Urednica i voditeljica je Morana Kasapović, a urednica projekta Maja Tokić.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!