11:35 / 28.03.2022.

Autor: HRT

Puls

Četvrtkom na Prvom

Četvrtkom na Prvom

Foto: Puls / HRT

Novo izdanje magazina Puls ne propustite u četvrtak, 31. ožujka, u 21 sat na Prvom programu.

Karmen Šore donosi priču o središtu grada kojeg više nema, jer u njemu nema građana. Odselili su se, prodali nekretnine, prostor prepustili turistima. Domaći svijet u njega zimi ne zalazi, jer nema zašto. Ljeti, jer ne može. Kako smo turističkim stiskom ugasili život gradskih središta?

video thumb

Kapaciteti domova za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi odavna su premašeni. Udomiteljskih obitelji koje bi ih mogle primiti, pak, nema dovoljno. Nedavno donesene izmjene i dopune Zakona u udomiteljstvu trebale bi učiniti pomake. No priča Matije Benića nije o zakonima, nego o ljudima čije sudbine određuju.

Ponekad je lakše naći dobar dar, nego lijepu kutiju za upakirati ga. Tu uskače obitelj Hudetz. Darove upakirane u njihove kutije otvarali su i predsjednici i crkveni poglavari. U nastavku serije o zanatima donosimo obiteljsku priču o turbulentnoj prošlosti i neizvjesnoj budućnosti. 

Urednica i voditeljica je Morana Kasapović, a urednica projekta Maja Tokić.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!