Puls - priče s potpisom

08.07.2022.

11:36

Autor: HRT

Ponedjeljak, 11. srpnja na Drugom

Ponedjeljak, 11. srpnja na Drugom

Foto: Puls - priče s potpisom / HRT

U ponedjeljak, 11. srpnja na Drugom programu u 17:40 ne propustite emisiju Puls - priče s potpisom. Neke su životne priče toliko zanimljive i dobre da ih vrijedi ponovno pogledati. U ovom izdanju emisije donosimo reportaže o strancima koji su izabrali Hrvatsku. Emisiju možete pogledati i na HTV4  22 sata.

Nije nikakva novost da Hrvatska mora uvoziti radnu snagu. Najbrojniji radnici dolaze iz našeg okruženja, ali sve ih je više i iz udaljenijih zemlja. Filipinci koji rade u našoj zemlji otkrili su Marku Erliću zašto su došli, kako su se snašli, što im se kod nas svidjelo, ali i što ih je začudilo.

Jessica i Thibaud su Amerikanci, digitalni nomadi, koji su San Francisko odlučili zamijeniti Jelsom. Tako sada žive i uživaju na Hvaru, a rade za američke tvrtke u Silicijskoj dolini. Maji Zrnić otkrili su zašto su izabrali Hrvatsku, kako su ih primili na Jelsi, a dali su nam i pokoji dobar savjet.

U Hrvatsku je iz daleke Kolumbije došla preko – Tajlanda, Skoplja i Gdanjska. U reportaži Milke Barišić upoznat ćemo vas s Kolumbijkom Vanessom, koja je svojom pojavom i energijom oživila zagorske brege, zasadivši ondje – lavandu. Kako se Vanessa snalazi u Zagorju i je li naučila peći štrukle, saznat ćete ako budete uz Puls.

Urednica i voditeljica je Morana Kasapović, a urednica projekta Maja Tokić.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!