Puls - priče s potpisom

01.07.2022.

11:04

Autor: HRT

Ponedjeljak, 4. srpnja na Drugom

Ponedjeljak, 4. srpnja na Drugom

Foto: Puls - priče s potpisom / HRT

U ponedjeljak, 4. srpnja na Drugom programu u 17:40 ne propustite emisiju Puls - priče s potpisom. Za ljeto smo pripremili izbor najzanimljivijih reportaža iz naših dosadašnjih sezona. Budite s nama, opustite se i zabavite, jer naši junaci to jamče. 

Mnogi su Imoćani 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća odlazili raditi u Njemačku. A kada bi se za blagdane ili godišnji odmor vraćali u rodni kraj, dobro se znalo koji je automobil bio stvar prestiža. Naravno, mercedes. Imoćani ga i dalje vole i to toliko da su mu odlučili podići spomenik.

Trešnjevački fakin Igor Recek zvani Gangster nekoć je osvajao plesne podije zagrebačkih klubova rockabilly-ritmom u nogama. Strastveni je skupljač starina, osobito onih iz 50-ih i 60-ih. Retro namještaj mu je toliko ušao pod kožu da je na prsima istetovirao dnevni boravak. Upoznajte legendu plesnih podija.

U dobrom je društvu ipak teže biti tužan i nesretan. Ličani, naviknuti na zimu i samoću, to dobro znaju. Zato oni koji su ostali čuvaju stare običaje, među kojima je i tradicionalno pečenje rakije. Sve je praćeno pjesmom i pričama, smijehom i mudrostima u veselom društvu.

Urednica i voditeljica je Morana Kasapović, a urednica projekta Maja Tokić.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!