Pustolovina u Hrvatskoj: Balonom u Zagorje

10.07.2021.

17:28

Autor: HRT

Ponedjeljak, 12. srpnja na Drugom

Ponedjeljak, 12. srpnja na Drugom

Foto: Pustolovina u Hrvatskoj / dokumentarna serija

U ponedjeljak 12. srpnja u 17:45 na Drugom programu prikazujemo 10. epizodu  dokumentarne serije Pustolovina u Hrvatskoj. 

San Leonarda da Vincija, biti "čovjek-ptica" u slobodnom letu, ostvario se prvi put kao pustolovina u SAD-u 1948., a u Hrvatskoj na padobranskom krilu, paraglideru, 1991. Na državnom prvenstvu u slobodnom letenju, 1999. u Istri, na Ćićariji i Učki, upoznajemo se s mogućnostima bezmotornih paraglidera i zmajeva, a balonima na topli zrak i motornim paragliderima na Balon festivalu u Zagrebu. Sa svim tim letjelicama, na dosad kod nas nepoznat pustolovan način, tijekom tri epizode serije Marija Saletta "Pustolovina u Hrvatskoj" doživjet ćemo odozgo, iz vidokruga ptice, a zatim i s tla, najpoznatije od pedesetak plemićkih dvoraca i druge zanimljivosti u Hrvatskom zagorju.

Najprije iz Zagreba balonima i paragliderima prelijećemo Medvednicu i upoznajemo povijesne Stubičke toplice, pa dvorce Stubički Golubovec, Gornju Stubicu i Hellenbach. Uz njih i Muzej seljačkih buna te Gupčevu lipu, a cilj je ove etape u varaždinskom Starom gradu, na zanimljivim viteškim igrama.

Autor Mario Saletto, producentica Jasna Ferluga.

Emisiju na području Republike Hrvatske pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!