Pustolovina u Hrvatskoj: Istrom na konju

16.06.2021.

15:28

Autor: HRT

Četvrtak, 1. srpnja na Drugom

Četvrtak, 1. srpnja na Drugom

Foto: Pustolovina u Hrvatskoj / dokumentarna serija

U četvrtak, 1. srpnja na Drugom programu u 17:40 pogledajte 5. epizodu dokumentarne serije Pustolovina u Hrvatskoj. Pustolovina naših četvero jahača nastavlja se duž istočne obale Istre. Rt Marlera, nekad vojno vježbalište za gađanje, sada je odličan teren za jahanje. Još dijelom sačuvana stara vojna konjušnica iz doba Mussolinija, mogla bi, obnovljena, postati suvremen "hotel" za konje.Jašemo oko ostataka Nesactiuma, posljednje prijestolnice Ilira i spuštamo se u duboku uvalu Budavu gdje je umjetno uzgajalište bijele ribe.

U Mutvoranu, jednom od najslikovitijih utvrđenih istarskih gradića, upoznajemo kulinarstvo unutrašnjosti Istre, a noćimo na tradicionalnoj farmi "stanciji" Komparička, gdje je sve još kao u 19. stoljeću. Posjećujemo "Horse centar Loborika", suvremeni "rent-a-horse" i "hotel" za konje blizu međunarodne zračne luke. Pustolovinu Istrom na konju završavamo na šaljivim narodnim utrkama magaraca u selu Orbanići, te "utrci na prstenac" s plemenitim jahaćim konjima u gradiću Barbanu.

Autor serije je Mario Saletto.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!