Putin: Ruska špijunska priča

27.01.2023.

07:53

Autor: HRT

Vladimir Putin lukav je i nepredvidljiv. Čeličnom šakom vlada već 20 godina. Odakle dolaze izdaja, ponos i ljutnja koje osjeća? Kako je životna priča oblikovala vrijednosti ovog bivšeg špijuna - vrijednosti koji se izvoze po cijelome svijetu, od Washingtona do Salisburyja. Čut ćemo Putinov najuži krug, protivnike i žrtve. Vidjet ćemo nevjerojatne arhivske snimke njegove kontroverzne vladavine. Trodijelna dokumentarna serija vodi gledatelje na do sada neviđeno putovanje u um izoliranog ruskog vođe kojega se svi pribojavaju. U ponedjeljak, 6. veljače na Drugom programu u 20:15 pogledajte prvu epizodu dokumentarne serije  Putin: Ruska špijunska priča. 

Ponedjeljak, 6. veljače na Drugom

Ponedjeljak, 6. veljače na Drugom

Foto: Putin: Ruska špijunska priča / dokumentarna serija

Dokumentarna serija istražuje kako je Vladimir Putin iskoristio svoje špijunsko znanje da zavlada Rusijom, kako su njegova osobna iskustva utjecala na njegovu politiku i kako je moderna Rusija stvorena zahvaljujući akutnoj mješavini osjećaja izdaje, ponosa i ljutnje.

Serija nas vodi na putovanje u um jednoga od najutjecajnijih vođa 21. stoljeća. Nudi nam portret političara koji je svoj imidž oblikovao prema ruskoj verziji Jamesa Bonda i čiji se predsjednički mandat čini kao špijunski triler.

Ponedjeljak, 6. veljače naDrugom

Ponedjeljak, 6. veljače naDrugom

Foto: Putin: Ruska špijunska priča / dokumentarna serija

Produkcija: Rogan Productions za Channel 4, 2020.

Dokumentarnu seriju PUTIN: A RUSSIAN SPY STORY odabrala Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!