14:33 / 26.09.2021.

Autor: HRT

Rani radovi: "Cvijeće i "Igrica"

Utorak, 28. rujna na Trećem

Utorak, 28. rujna na Trećem

Foto: Rani radovi / HRT

U utorak, 28. rujna na Trećem programu u 21:25 emitiramo emisiju Rani radovi u kojoj prikazujemo dva kratkometražna igrana filma nastala u produkciji Akademije dramske umjetnosti te predstavljamo njihove autore.

Igrani film Cvijeće, redateljice Judite Gamulin, snimljen je 2015. godine i jedan je od najnagrađivanijih studentskih filmova. Godine 2017. bio je nominiran za nagradu Studentski Oscar Američke filmske akademije u kategoriji najboljeg stranog igranog filma.

Film govori o dvije obitelji koje dolaze u posjet očevima koji dijele bolničku sobu. Priča je podijeljena u dva dijela u kojima se isti događaj prikazuje iz dvije različite perspektive - imućne urbane obitelji te provincijske obitelji srednje klase. U filmu glume Dušan Gojić, Ksenija Pajić, Hrvojka Begović, Adrian Pezdirc, Mirela Brekalo Popović, Željko Königsknecht, Matija Čigir i Danijel Ljuboja. O radu na filmu govore scenaristica i redateljica Judita Gamulin, producentica Ana Vidović i skladatelj Vid Hribar.

Utorak, 28. rujna na Trećem

Utorak, 28. rujna na Trećem

Foto: Rani radovi / HRT

U kratkom igranom filmu Igrica redatelj i scenarist Filip Zadro prikazuje dječje poimanje svijeta i zaluđenost videoigricama. Radi se o trećoj filmskoj vježbi pod naslovom "rastanak" u kojoj studenti imaju zadatak prenijeti određenu emociju bez dijaloga.

Autori se ovdje bave mračnom stranom dječjeg svijeta, te istražuju neke žanrovske zakonitosti horora. U filmu glume Luka Novaković Bobanac, Marina Redžepović i Filip Vidović.

Utorak, 28. rujna na Trećem

Utorak, 28. rujna na Trećem

Foto: Rani radovi / HRT

Emisija Rani radovi nastaje u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti.

Redatelj Tomislav Mršić, producent Tihomir Štivičić, urednica Zinka Kiseljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!