Rani radovi: Fabijan i Minute

22.10.2021.

15:02

Autor: HRT

Utorak, 26. listopada na Trećem

Utorak, 26. listopada na Trećem

Foto: Rani radovi / HRT

U utorak, 26. listopada na Trećem programu u 21:25 prikazujemo emisiju Rani radovi. Predstavljamo dva kratkometražna igrana filma nastala u produkciji Akademije dramske umjetnosti - Fabijan i Minute.

Fabijan je svojevrsni film o odrastanju, a bavi se kompleksnim odnosom majke i sina. Desetogodišnji Jan nije sretno dijete. U skromnom stanu živi s majkom narkomankom i alkoholičarkom koja ga zanemaruje. Društvo mu radi prijatelj Fabijan, ali stvar je u tome što Fabijana može vidjeti samo Jan.

Film je nastao kao završni projekt preddiplomskog studija Mateja Merlića, producenta filma, a premijerno je prikazan 2016. u programu Kockice Zagreb film festivala.

Redatelj je Lovro Mrđen, dok su scenarij napisali Lovro Mrđen, Matej Merlić i Zvonimir Jurić. Snimatelj je Ante Cvitanović, montažerka Lana Horvatić, oblikovatelj zvuka Tihomir Vrbanec, a glazbu je skladao Matej Merlić.

U filmu glume Filip Križan, Jadranka Đokić, Branimir Bobinac, Goran Bogdan i Damir Klemenić.

Utorak, 26. listopada na Trećem

Utorak, 26. listopada na Trećem

Foto: Rani radovi / HRT

Zatim predstavljamo kratki igrani film Minute, redatelja i scenarista Ivana Stanića. Riječ je o filmskoj vježbi "rastanak", koja je obavezna vježba na drugoj godini studija filmske i TV režije.

Minute, gotovo u realnom vremenu, prate mladi par - Marinu i Josipa, koje tek pet minuta dijeli od rezultata testiranja na trudnoću.

Producentica filma je Nina Vrdoljak, snimatelj Mihael Kovač, montažerka Nina Ugrinović, a u glavnim su ulogama Jelena Mesar i Frano Mašković.

Režija Tomislav Mršić, producent Tihomir Štivičić, urednica Zinka Kiseljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!