Rani radovi: Izlet

19.11.2021.

12:41

Autor: HRT

Rani radovi - utorak, 23. studenoga na Trećem

Rani radovi - utorak, 23. studenoga na Trećem

Foto: Izlet / kratkometražni igrani film

U utorak, 23. studenoga, u 21:25 na Trećem programu, u emisiji Rani radovi, predstavljamo kratkometražni igrani film Izlet i njegove autore.

Film je snimljen 2017. godine kao završni ispit studenta režije Borisa Vukovića, u produkciji Akademije dramske umjetnosti i uz potporu HAVC-a.

Ova drama prati pet srednjoškolskih prijatelja koji odlaze na izlet u prirodu kako bi se prisjetili dobrih starih vremena. Ubrzo početni entuzijazam opada, a problemi i neriješeni odnosi iz prošlosti izlaze na površinu. Okupljanje se polako pretvara u noćnu moru.

Redatelj filma je Boris Vuković, koji uz Maju Ležaić potpisuje i scenarij. Snimatelj je Toni Renaud, montažerka Iva Gavrilović, oblikovatelj zvuka Luka Gamulin, kostimografkinje Lora Vran i Mirjam Krajina, scenograf Adam Llewellin, dok su producenti bili Sabrina Herak Smoković, Romana Brajša i Danijel Popović.

U filmu nastupaju studenti glume Ugo Korani, Boris Barukčić, Ognjen Milovanović, Denis Bosak i Martin Kuhar.

Emisija Rani radovi nastaje u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti.

Redatelj emisije je Tomislav Mršić, producent Tihomir Štivičić, a urednica Zinka Kiseljak.

Emisiju na području RH pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!