Rani radovi: Ja sam svoj život posložila

06.12.2021.

10:25

Autor: HRT

Utorak, 21. prosinca na Trećem

Utorak, 21. prosinca na Trećem

Foto: Rani radovi / HRT

U devetoj emisiji Rani radovi koja je na rasporedu u utorak, 21. prosinca, u 21:25 na Trećem, predstavljamo kratkometražni igrani film Sonje Tarokić Ja sam svoj život posložila. Kada se sanja o životu iz sapunica, tada je trenutak da uskoči sestra. Željkina mlađa sestra Silvija moli je da kod nje prenoći jer je njihova majka upravo pročitala besraman blog koji piše s najboljom prijateljicom Danicom. Idućeg jutra, iako je živciraju Silvijini i Daničini mamurluci, Željka je vodi sa sobom na posao, na set sapunice gdje radi kao vizažistica. Dok se spremaju na povratak kući i suočavanje s majkom, sestre razmjenjuju bisere životne mudrosti.

Utorak, 21. prosinca na Trećem

Utorak, 21. prosinca na Trećem

Foto: Rani radovi / HRT

Film je snimljen 2012. godine kao diplomski rad redateljice na studiju filmske i TV režije Akademije dramske umjetnosti. Režiju i scenarij potpisuje Sonja Tarokić, snimatelj je Danko Vučinović, montažer Martin Semenčić, scenografkinja i kostimografkinja Katarina Pilić, oblikovatelj zvuka Borna Buljević, a producentica Isa Živanović.

U filmu glume Marina Redžepović, Karla Brbić, Iva Babić, Raul Brzić, Marica Vidušić, Ana Majhenić, Ivana Krizmanić i drugi.

Film je 2012. osvojio nagrade za najbolja glumačka ostvarenja na Danima hrvatskog filma te nagrade za najbolji film na Reviji hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva, nagradu predsjednika žirija na Festivalu studentskog filma u Sofiji te nagradu za najbolju kameru na 10. FRKA-i.

Utorak, 21. prosinca na Trećem

Utorak, 21. prosinca na Trećem

Foto: Rani radovi / HRT

Emisija Rani radovi nastaje u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti.

Redatelj emisije je Tomislav Mršić, producent Tihomir Štivičić, a urednica Zinka Kiseljak. Emisiju na području RH pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!