Rani radovi: "Lignje" i "Medo mali"

27.10.2021.

18:32

Autor: HRT

Utorak, 9. studenog na Trećem

Utorak, 9. studenog na Trećem

Foto: Rani radovi / HRT

U utorak, 9. studenog na Trećem programu u 21:25 prikazujemo emisiju Rani radovi. U šestoj emisiji predstavljamo dva kratkometražna igrana filma nastala u produkciji Akademije dramske umjetnosti - Medo mali i Lignje.

Medo mali igrani je film koji nastaje kao vježba studenta režije Igora Jelinovića na 4. godini Akademije, na zadanu temu - posljednji dan u životu osobe koja se želi ubiti, ali u žanru komedije. Priča je to o mladiću koji živi s majkom i ima samo jednu strast u životu, a majka ga, naravno, iritira. Kao i svaka brižna mama, i njegova je zabrinuta, pa smišlja način kako pomoći sinu. No Medo mali radi sve kako bi njezin plan propao.

Redatelj i scenarist filma je Igor Jelinović, producenti Lorena Vlahovski i Tibor Keser, snimatelj Rino Barbir, a montažerka Iva Gavrilović. U filmu glume Josip Lukić, Bruna Bebić Tudor, Mia Anočić Valentić i Jakov Lerotić.

Utorak, 9. studenog na Trećem

Utorak, 9. studenog na Trećem

Foto: Rani radovi / HRT

U kratkom dokumentarnom filmu Lignje pratimo protagonista, ribara Brunu, u lovu na lignje jednog zimskog poslijepodneva. Putem upoznajemo jednostavnost i gorčinu Brunina života.

Redatelj, scenarist, snimatelj i producent ove filmske vježbe je Tonći Gaćina, a film je nastao u produkciji Kino kluba Split i Akademije dramske umjetnosti.

Režija Tomislav Mršić, producent Tihomir Štivičić, urednica Zinka Kiseljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!