Rani radovi: Polufinale

25.11.2021.

11:07

Autor: HRT

Utorak, 7. prosinca na Trećem

Utorak, 7. prosinca na Trećem

Foto: Rani radovi / HRT

U osmoj emisiji Rani radovi, koja je na rasporedu u utorak, 7. prosinca, u 21:25 na Trećem, predstavljamo kratkometražni igrani film Tomislava Šobana Polufinale. Na juniorskom prvenstvu Hrvatske u mačevanju uz Svebora će prvi put nastupiti i njegov mlađi brat Kristian. Dok je Kristian neopterećen rezultatom, Svebor ima visoka očekivanja.

Utorak, 7. prosinca na Trećem

Utorak, 7. prosinca na Trećem

Foto: Rani radovi / HRT

Kratkometražni igrani film o odnosu dvojice braće u koji se iznenada uvlači rivalstvo, nastao je 2014. godine u produkciji Akademije dramske umjetnosti kao ispit producentice i redatelja na trećoj godini BA studija. Režiju i scenarij potpisuje Tomislav Šoban, snimatelj je Matija Pekić, montažer Bojan Ocvirek Mijatović, scenograf Tomislav Šoban, kostimografkinja Katarina Pilić, oblikovatelj zvuka Srđan Popović, a producentica Tena Gojić.

U filmu igraju Jadranka Đokić, Kristian Bonačić, Svebor Kamenski Bačun, Barbara Nola i drugi.

Film je prikazan u programu Kockice na Zagreb film festivalu 2014., na Pulskom filmskom festivalu, a na Tabor film festivalu 2015. osvojio je nagradu kao najbolji film u domaćoj konkurenciji. 

Emisija Rani radovi nastaje u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti.

Redatelj emisije je Tomislav Mršić, producent Tihomir Štivičić, a urednica Zinka Kiseljak. Emisiju na području RH pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!