15:22 / 18.01.2022.

Autor: HRT

Rani radovi: Sitnica

Utorak, 1. veljače na Trećem

Utorak, 1. veljače na Trećem

Foto: Rani radovi: Sitnica / HRT

U desetoj emisiji Rani radovi predstavljamo kratkometražni igrani film Mladena Stanića Sitnica. Film je na rasporedu u utorak, 1. veljače, u 21:25 na Trećem.

Nakon pogreba vlastite žene, starac nagovara kćer da ga odveze u posjet starom prijatelju. Ona pristaje iako joj otac odbija otkriti pravi razlog posjete. On pak dobiveno vrijeme iskorištava pokušavajući izgladiti svoj narušeni odnos s kćerkom. Razlog iznenadnog posjeta zaboravljenom prijatelju ostaje skriven, kao i tajna koju starac nosi sa sobom.

Film je nastao 2018. godine kao završni dodiplomski rad redatelja Mladena Stanića i producenta Danijela Popovića na Akademiji dramske umjetnosti. Redatelj Stanić napisao je i scenarij, snimateljica je Sara Bernarda Moritz, montažer Marko Klajić, oblikovatelj zvuka Luka Gamulin, a producent Danijel Popović. U filmu glume Mate Gulin, Nataša Kopeč, Zdenko Jelčić, Marija Milovanović.

Emisija Rani radovi nastaje u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti.

Redatelj je Tomislav Mršić, producent Tihomir Štivičić, a urednica Zinka Kiseljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!