Ratni konj

20.10.2021.

10:50

Autor: HRT

Ponedjeljak, 1. studenoga na Drugom

Ponedjeljak, 1. studenoga na Drugom

Foto: Ratni konj / film

Pustolovni film Ratni konj na rasporedu je u ponedjeljak, 1. studenoga, na Drugom programu HTV-a u 21 sat.  

Smještena u razbolje prije Prvog svjetskog rata i tijekom ratnih zbivanja, radnja filma prati Joeyja, punokrvnog dorata kojeg je uzgojio britanski tinejdžer Albert. 

video thumb

Joeyja otkupi britanska vojska, a na svom putu preko cijele Europe sretne mnogobrojne ljude i promijeni razne vlasnike, proživljavajući tragediju rata što se vodi oko njega. Priča počinje kad mladi Albert odlazi u rat nakon što njegovog konja miljenika prodaju u pješaštvo. Pun nade napušta Englesku i dospijeva na prvu crtu bojišnice usred ratnog vihora...

Film redatelja Stevena Spielberga bio je nominiran za šest Oscara, među ostalim i za najbolji film, za dva Zlatna globusa i pet BAFTA-inih nagrada itd.

U američko-indijskom ostvarenju War Horse iz 2011. godine glume Jeremy Irvine, Emily Watson, David Thewlis, Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Eddie Marsan.

Scenaristi su Lee Hall i Richard Curtis.

Ponedjeljak, 1. studenoga na Drugom

Ponedjeljak, 1. studenoga na Drugom

Foto: Ratni konj / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!