18:48 / 15.04.2021.

Autor: HRT

Ray Donovan

Četvrtak, 29. travnja na Drugom

Četvrtak, 29. travnja na Drugom

Foto: Ray Donovan / serija

U četvrtak, 29. travnja na Drugom programu u 23:40 prikazujemo 1. epizodu četvrte sezone nagrađivane serije Ray Donovan (RAY DONOVAN 4).

Vodeću ulogu u seriji ima ugledni glumac Liev Schreiber, koji je za izvedbu izmučenog, kompleksnog i zamišljenog glavnog lika triput zaredom nominiran za Zlatni globus i jedanput za Emmy. Glumačka ikona i oskarovac Jon Voight dobio je Zlatni globus i nominiran je za Emmyja za dojmljivu ulogu Rayevog oca Mickeya, šarmantnog prevaranta i patrijarha obitelji Donovan. U ostalim su ulogama također sjajni glumci: Paula Malcomson, Eddie Marsan, Dash Mihok, Steven Bauer, Katherine Moennig, Pooch Hall, Kerris Dorsey i Devon Bagby.

Osim što je cijenjena i stekla je strastvene fanove, serija Ray Donovan također iz sezone u sezonu privlači cijeli niz poznatih gostujućih uloga - od Jamesa Woodsa, Hanka Azarije i Wendella Piercea do Ann-Margret, Katie Holmes i Iana McShanea. Ove sezone među raznolikim su gostujućim ulogama i Lisa Bonet, nominirana za Emmyja, dobitnik nagrade Zlatni globus Stacey Keach, Diane Ladd, nominirana za Oscara, dobitnik nagrade Zlatni globus Dabney Coleman, zatim Embeth Davidtz, Ted Levine, Gabriel Mann, Ismael Cruz Cordova, Chris Coppola i Billy Lush.

Četvrtak, 29. travnja na Drugom

Četvrtak, 29. travnja na Drugom

Foto: Ray Donovan / serija

Prvu epizodu 4. sezone Girl, With Guitar režirao je Liev Schreiber, a napisao ju je producent serije David Hollander. Ove sezone Ray se pokušava vratiti u svoju obitelj i crkvu nakon priznanja ocu Romeru. No ta druga šansa za iskupljenje stavljena je na kušnju kad upozna profesionalnog boksača Hectora Camposa i njegovu eksplozivnu sestru Marisol, koji imaju opasnu tajnu. Poslije oružanog obračuna s armenskom mafijom na kraju prošle sezone Raya u svoju mrežu uvlači Sonia Kovitzky, imućna ljubiteljica umjetnosti, koja Raya želi iskoristiti za ostvarenje svojih ciljeva.

 Mickey u je bijegu u Nevadi i kuje planove za varanje lokalnog vlasnika kasina Little Bill Primma. Tek vjenčani Bunchy i Teresa muče se da ostanu bliski dok se pripremaju za prvo dijete. Poslije teške ozljede Terry svu energiju usmjerava u boksački klub i Daryll mu pomaže da trenira novoga pripravnika. Abby doznaje nešto šokantno o svome zdravlju, zbog čega posumnja u svoju ulogu supruge i majke. Sada samostalna Bridget tješi je i pomaže joj u tim teškim trenucima, a Conor postaje samostalan, ali posljedice su katastrofalne.

Četvrtak, 29. travnja na Drugom

Četvrtak, 29. travnja na Drugom

Foto: Ray Donovan / serija

Petak, 29. travnja na Drugom

Petak, 29. travnja na Drugom

Foto: Ray Donovan / serija

1. epizoda: Ray se oporavlja, pokušava se ponovno povezati s obitelji i popraviti odnos s Bridget. Dok se pokušava riješiti trauma iz prošlosti uz vodstvo oca Romera, upoznaje profesionalnog boksača, također zlostavljano dijete, koji treba njegovu pomoć. Bunchy i Teresa zajedno se suočavaju sa skorašnjim roditeljstvom, a Abby čuje dijagnozu koja bi mogla potresti obitelj Donovan. Poslije obračuna s Minassianima Ray se povezuje s enigmatičnom trgovkinjom umjetninama povezanom s ruskom mafijom. Mickey se skriva u Primmu u Nevadi i planira pljačku opasnog vlasnika kasina, a detektivka Muncie mu je na tragu.

U glavnim ulogama su Liev Schreiber (Ray Donovan), Paula Malcomson (Abby Donovan), Jon Voight (Mickey Donovan), Eddie Marsan (Terry Donovan), Dash Mihok (Bunchy Donovan), Kerris Dorsey (Bridget Donovan), Devon Bagby (Conor Donovan), Pooch Hall (Darryl), Steven Bauer (Avi).

U gostujućim ulogama igraju Lisa Bonet (Marisol), Embeth Davidtz (Sonia Kovitzky), Ted Levine (Little Bill Primm), Ismael Cruz Cordova (Hector Campos), Leland Orser (otac Romero), Gabriel Mann (Jacob Waller), Aaron Staton (Greg Donellen), Michael Cristofer (otac O'Connor), Alyssa Diaz (Teresa), Michael Hyatt (det. Sheila Muncie), Paula Jai Parker (Sylvie Starr), Billy Lush (Vincent Simmons), J LaRose (Ed), Chris Coppola (Larry), Stacy Keach (Teksašanin/Marty Minor), Dabney Coleman (Ronnie Price), Diane Ladd (Edith), Hank Azaria (Ed Cochran).

Scenarist je David Hollander, redatelj Liev Schreiber, autorica Ann Biderman, izvršni producenti Mark Gordon, Bryan Zuriff, Lou Fusaro i David Hollander.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!