15:54 / 03.03.2021.

Autor: HRT

Redatelji: Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock

Foto: Redatelji / dokumentarna serija

U subotu, 6. ožujka na Trećem programu u 16:20 pogledajte dokumentarnu seriju Redatelji. Serija se bavi legendarnim filmskim redateljima 20. stoljeća, pravim inovatorima čiji je revolucionarni način režiranja filmsku industriju pretvorio u umjetnost. U ranijim fazama svojih života, često bježeći od rata ili siromaštva, našli su svoj izričaj u kazalištu, a potom i na filmu, postavivši temelje jedne nove umjetnosti - filmske.

U seriji se, u ulozi komentatora, pojavljuju Derek Malcolm, Neil Norman, Stephen Armstrong, dr. Bonnie Greer, nositeljica ordena Reda Britanskog Carstva, i Ian Nathan, a bit će prikazane i kultne scene iz filmskih klasika svakog od redatelja.

Alfred Hitchcock, redatelj koji je definirao svoj vlastiti, jedinstveni stil filmskog stvaralaštva. Od svojih redateljskih početaka i filmova "Trideset i devet stepenica" i "Stanar", preko filmova iz doba holivudskog glamura, kao što su "Sjever-sjeverozapad" i "Prozor u dvorište" pa sve do filmova s elementima strave kao što su "Psiho" i "Ptice".

Seriju je odabrala Mira Vočinkić.

Produkcija: 3DD u suradnji sa Sky Arts

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!