18:59 / 13.03.2021.

Autor: HRT

Redatelji: Howard Hawks

Howard Hawks

Howard Hawks

Foto: Redatelji / dokumentarna serija

U subotu 27. ožujka u 16:15 na Trećem ne propustite 4. nastavak serije Redatelji koji pripovijeda o Howardu Hawksu.

Na početku karijere Howard Hawks snimio je filmove s Caryjem Grantom, "Silom dadilja" i "Njegova djevojka Petko", potom s Humphreyjem Bogartom i Lauren Bacall, koji su imali glavne uloge u filmovima "Imati i nemati" i "Duboki san" te s Johnom Wayneom, koji je imao glavnu ulogu u filmu "Rio Bravo".

Subota, 27. ožujka na Trećem

Subota, 27. ožujka na Trećem

Foto: Redatelji / dokumentarna serija

Serija se bavi legendarnim filmskim redateljima 20. stoljeća, pravim inovatorima čiji je revolucionarni način režiranja filmsku industriju pretvorio u umjetnost. U ranijim fazama svojih života, često bježeći od rata ili siromaštva, našli su svoj izričaj u kazalištu, a potom i na filmu, postavivši temelje jedne nove umjetnosti - filmske.

U seriji se, u ulozi komentatora, pojavljuju Derek Malcolm, Neil Norman, Stephen Armstrong, dr. Bonnie Greer, nositeljica ordena Reda Britanskog Carstva, i Ian Nathan, a bit će prikazane i kultne scene iz filmskih klasika svakog od redatelja.

Dokumentarnu seriju THE DIRECTORS 1, nastalu u produkciji 3DD u suradnji sa Sky Arts, odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!