Rekonstrukcija: Neki to vole vruće

31.07.2022.

12:38

Autor: HRT

Srijeda, 3. kolovoza na Drugom

Srijeda, 3. kolovoza na Drugom

Foto: Neki to vole vruće / promo

U srijedu 3. kolovoza na Drugom u 19 sati na rasporedu je emisija Rekonstrukcija iz 2012. godine, posvećena pop-rock sastavu Neki to vole vruće.

Neki to vole vruće, kultni film iz 1959. godine, govori o dvojici glazbenika, Joeu i Jerryju (T. Curtis i J. Lemmon) koji bježe pred gangsterima iz Chicaga nakon što su svjedočili masakru na Valentinovo 1929. 

Skoro 30 godina poslije u Hrvatskoj, 1984. godine, dvojica glazbenika, Silvestar Dragoje Šomi i Miroslav Stanić Jimmy, osnivaju band Neki to vole vruće. Sve ostale sličnosti s filmom iz 1959. godine su slučajne, a definitivno je da dečki sve do sredine 90-tih nisu nikamo bježali niti se od ikoga skrivali, dapače bili su jedan od poznatijih bandova u tadašnjoj Jugoslaviji.

Uvjereni smo da nema osobe koja ne zna hitove Kalifornija, Jeans generacija, Kakva noć, Teška vremena i posebno pjesme Bojler. Što se dogodilo s dečkima od zadnjeg hita, kako su nastali svi spomenuti tekstovi, zašto su s Rekonstrukcijom posjetili kuglanu, što su radili na bazenu i zašto Tarzan vodi dečke u lunapark, saznajte u Rekonstrukciji by Daniel Bilić Bili Tarzan. 

Autor i kreativni producent emisije je Robert Knjaz. Voditelj je Daniel Bilić, a urednica Snježana Nožinić.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!