16:44 / 24.02.2022.

Autor: HRT

Remek-djelo

Dokumentarni film

Dokumentarni film

Foto: HTV / HRT

U petak, 11. ožujka, u 23:40 na Trećem programu emitiramo dokumentarni film Remek-djelo. Riječ je o iznimnom filmu o osobnoj priči umjetnika iz Frizije.

Reakcije ljudi u uvodnom dijelu potiču našu znatiželju. Vidimo kako se podiže i prevozi skulptura, ali još ne znamo što ona predstavlja. Priču saznajemo prateći Hansa Joutasa u stvaranju njegova djela. Ovaj simpatični čovjek duhovito priča svoju osobnu priču. S ljubavlju govori o ocu koji je umro tijekom snimanja.

Saznajemo o fantastičnom snu umjetnika i njegova oca, obojice obožavatelja nogometaša Johana Cruijffa, koji je rezultirao brončanom skulpturom njihova idola - remek-djelom.

Film nam na kraju ne pripovijeda samo priču o umjetničkom stvaranju, nego i o ljubavi između oca i sina. Prizori su vrlo poetični, režija, fotografija i montaža sjajne, a moć pripovijedanja dojmljiva.

Ovaj dokumentarni film nadahnjuje i dopušta sanjati o životu i umjetnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!