Rijeka: More

25.05.2023.

15:50

Autor: HRT

More

More

Foto: HTV / HRT

More, mozaičnu informativnu emisiju posvećenu bogatstvu našeg Jadranskog mora, obale i priobalja, prikazujemo nedjeljom u 13:25 na Prvom programu HTV-a. Donosi zanimljive reportaže o temama vezanim za život na moru i uz njega. Emitira se iz HRT-ovih studija Split, Rijeka, Zadar i Pula. Ovotjedno izdanje 28. svibnja slijedi iz TV Centra Rijeka.   

U emisiji More donosimo:

Ako imamo kante za smeće na kopnu, zašto ne i u vodi? Plutajuće kante za smeće - čiste more u više od 50 zemalja svijeta. Uvijek je Rab živio na moru i od mora. U pomorskim vezama Jadrana i Sredozemlja. Kroz rapski vremeplov zaplovila je i naša ekipa. Gotovo da nema kuće u gradu Bakru koja nije dala pomorca!

Znate li priču o tamošnjoj Turskoj kući? Među 800 izložaka u pulskom Aquariumu u Verudeli makete su poznatih brodova austrougarske i kasnijih mornarica na Jadranu.

U životu je izgradio 60 barki i popravio mnoge. U opatijskoj lučici nema nijedne koju njegova ruka nije dotaknula i nekoliko puta.

Tradicionalno 2. vikenda u mjesecu lipnju počinje Međunarodna jedriličarska regata Fiumanka. Što nam ovaj put sprema? 

Urednica je Odri Ribarović.

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, a emitirana izdanja potražite u videoteci platforme. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!