12:17 / 29.03.2021.

Autor: HRT

Rim: Križni put iz Vatikana

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

U petak, 2. travnja na Prvom programu u 21 sat izravno prenosimo Križni put iz Vatikana. Kršćani se svakoga Velikog petka na osobit način spominju Kristove smrti na križu. I ove godine pobožnost će se održati u uvjetima prilagođenima pandemiji. Na Veliki petak papa Franjo će predvoditi tradicionalni Križni put koji se kao i prošle godine odvija na Trg sv. Petra bez sudjelovanja hodočasnika.

video thumb

Meditacije za 14 postaja križnog puta ove su godine napisali izviđači iz mjesta Foligno u Umbriji te prvopričesnici i krizmanici rimske Župe sv. Ugandskih mučenika.

Skupinu izviđača iz Umbrije čini 145 mladića i djevojaka u dobi između osam i 19 godina koji su tekstove napisali na temelju svojih svakodnevnih iskustava. Župa sv. Ugandskih mučenika u rimskoj četvrti Ardeatino posebno se zauzima za osobe s poteškoćama te vodi dom za beskućnike i dom za majke s djecom izložene nasilju.

Slike koje će biti prikazane na velikim zaslonima na Trgu sv. Petra djelo su mladih iz dva rimska doma za nezbrinutu djecu, državnoga i crkvenoga.

Komentatori su generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije dr. Krunoslav Novak i Antonia Hrvatin Roth.

Urednica je Antonia Hrvatin Roth.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!