Rob Roy

24.08.2021.

11:13

Autor: HRT

Nedjelja, 5. rujna na Drugom

Nedjelja, 5. rujna na Drugom

Foto: Rob Roy / film

U nedjelju, 5. rujna na Drugom programu u 21:40 pogledajte povijesnu dramu Rob Roy. Riječ je o odličnom filmu čija je priča nastala prema romanu sira Waltera Scotta. Izvrsna glumačka postava napravila je golem dio posla, a posebno valja istaknuti izvanrednog Tima Rotha u ulozi glavnog negativca Archibalda Cunninghama.

video thumb

Priča je smještena na početak 18. stoljeća kada Škotskom vlada engleska aristokracija. Zemljoradnik i stočar Rob Roy MacGregor vođa je plemena i odlazi lokalnom markizu od Montrosea kako bi od njega dobio zajam od 1000 funti za kupnju stoke. Markiz pristaje posuditi novac, a to sazna aristokrat Archibald Cunningham koji je uvijek bez novca i duguje markizu.

Nedjelja, 5. rujna na Drugom

Nedjelja, 5. rujna na Drugom

Foto: Rob Roy / film

Idealnu priliku da ga se domogne vidi u tome da presretne Royeva prijatelja McDonaldsa koji nosi posuđeni novac i opljačka ga. Mučki ubije McDonaldsa, a njegovo tijelo baci u more. Kako McDonalds ne dolazi, Rob Roy uviđa da nešto nije u redu.

Ne vjeruje priči koju pokušavaju prezentirati markiz i Cunningham da je njegov povjerljivi prijatelj pobjegao s novcem i sumnja da je u njegov nestanak upleten pokvareni Cunningham. Rob Roy se sukobljava s markizom koji ga želi strpati u zatvor, a zatim bježi u brda. Za to vrijeme Cunningham s vojskom dolazi u Royevu kuću i siluje mu ženu Mary...

Nedjelja, 5. rujna na Drugom

Nedjelja, 5. rujna na Drugom

Foto: Rob Roy / film

Glumačku ekipu filma iz 1995. godine čine Liam Neeson, Jessica Lange, John Hurt, Tim Roth, Eric Stoltz, Andrew Keir, Brian Cox, Brian McCardie.

Scenarij Alan Sharp, redatelj Michael Caton-Jones.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!