Filmovi s 5 zvjezdica: Rocky 2

09.07.2022.

14:16

Autor: HRT

Nedjelja, 24. srpnja na Drugom

Nedjelja, 24. srpnja na Drugom

Foto: Rocky 2 / film

Poslije silnog uspjeha Rockyja, Sylvester Stallone postao je velika zvijezda, ali slab gledateljski odjek njegovih dvaju sljedećih filmova F.I.S.T. i redateljskog debija Aleja Raj primorao ga je povratku prokušanoj formuli. Premda mnogi nisu vjerovali u njega, Stallone je ponovno prema vlastitom scenariju režirao, te filmom Rocky 2 postigao izvrstan komercijalni uspjeh, razuvjerio skeptike i utvrdio status megazvijezde. Sportsku dramu prikazujemo u nedjelju, 24. srpnja, u 20:05 na Drugom u sklopu ciklusa Filmovi s 5 zvjezdica.  

video thumb

Neposredno nakon iznimno iscrpljujućeg meča za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, izazivač Rocky Balboa i prvak Apollo, koji je jedva obranio naslov, odvedeni su u bolnicu. Ondje Apollo verbalno napadne Rockyja, poručujući mu da je imao mnogo sreće i ništa više te traži uzvratni meč u kojem će dokazati svoju superiornost. Rockyju nije do toga, nego se nakon izlaska iz bolnice vjenča s Adrian koja ubrzo zatrudni. 

Nedjelja, 24. srpnja na Drugom

Nedjelja, 24. srpnja na Drugom

Foto: Rocky 2 / film

Od novca zarađenog borbom Rocky kupi obiteljsku kuću i sportski auto, a redovit izvor prihoda pokušava ostvariti snimanjem reklama. Međutim, posve je netalentiran za taj posao, a drugi ne može naći. Zaposli se u mesnici, no ubrzo dobije otkaz. Potrošivši većinu novca i ostavši bez prihoda. Rocky je zbog obitelji prisiljen prihvatiti Apollovo inzistiranje na uzvratnom meču...  

U filmu iz 1979. godine uz Sylvestera Stallonea glume Talia Shire, Carl Weathers, Burgess Meredith, Burt Young i drugi.

Nedjelja, 24. srpnja na Drugom

Nedjelja, 24. srpnja na Drugom

Foto: Rocky 2 / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!