Filmovi s 5 zvjezdica: Rocky

02.07.2022.

16:29

Autor: HRT

Nedjelja, 17. srpnja na Drugom

Nedjelja, 17. srpnja na Drugom

Foto: Rocky / film

Sportsku dramu Rocky prikazujemo u nedjelju, 17. srpnja u 20:05 na Drugom u sklopu ciklusa Filmovi s 5 zvjezdica. Prije "Rockyja" Sylvester Stallone nastupio je u desetak filmova bez većeg uspjeha. Jednog dana je u krizi, kao i Rocky u filmu, odlučio promijeniti svoj život. Napisao je scenarij za "Rockyja" u samo tri dana. Producenti su htjeli da Rockyja glumi James Caan, no Stallone nije htio popustiti.

Na koncu je sve završilo kao na filmu. "Rocky" je dobio Oscara za najbolji film, te Oscare za režiju i montažu, a Stallone je preko noći postao velika zvijezda i to ostao do danas, nakon što je poslije "Rockyja" nastupio u još četrdesetak filmova, među njima i u još nekoliko "Rockyja".

Nedjelja, 17. srpnja na Drugom

Nedjelja, 17. srpnja na Drugom

Foto: Rocky / film

Rocky Balboa (S. Stallone) ima trideset godina i živi u sobici u siromašnom dijelu Philadelphije. Povremeno utjeruje sitne dugove za nekog gangstera. Njegova je životna vokacija boks, no unatoč tome što je nastupio u mnogobrojnim mečevima, ostao je na dnu. Njegov trener, stari Mickey (B. Meredith), misli da je Rocky čovjek s velikim talentom koji je sam upropastio i zato ga pomalo prezire. Rocky je zaljubljen u sramežljivu Adrian (T. Shire), sestru svog prijatelja Paulieja (B. Young), no i ta se ljubav nekako vrti u krugu. 

video thumb

Sve će se promijeniti onog dana kad svjetski boksački šampion u teškoj kategoriji, Afroamerikanac Apollo Creed (C. Weathers), odluči u Philadelphiji održati spektakularan meč sa svojim izazivačem. Ali taj se boksač ozlijedio i ne može nastupiti. Iz reklamnih razloga Apollo odluči boksati s nekim nepoznatim boksačem, a izbor slučajno padne na Rockyja, možda najviše zato što ima zvučni nadimak "Talijanski pastuh". Nakon razgovora s trenerom, Rocky odluči nastupiti i počne ozbiljno trenirati. Za njega će to biti mnogo više od običnog meča - bit će to prilika da nađe smisao u životu i konačno stekne Adrianinu ljubav. Zato mu ne pada na pamet da izgubi...

Nedjelja, 17. srpnja na Drugom Rocky

Nedjelja, 17. srpnja na Drugom Rocky

Foto: Rocky / film

Uz Sylvestera Stallonea u filmu glume i Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers te Burgess Meredith

Režiser je John G. Avildsen

Sportska drama Rocky snimljena je 1976. godine. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!