15:49 / 02.03.2021.

Autor: HRT

Rođeni za divljinu

Srijeda, 10. ožujka na Drugom

Srijeda, 10. ožujka na Drugom

Foto: Rođeni za divljinu / dokumentarna serija

U srijedu, 10. ožujka u 16:45 na Drugom programu prikazujemo dokumentarnu seriju Rođeni za divljinu. Ova jedinstvena serija vodi nas iza kulisa najvećeg i najsuvremenijeg centra za rehabilitaciju divljih životinja u Velikoj Britaniji, donoseći pritom mnogo toplih priča.


Centar svake godine primi više od 8000 divljih životinja, a čak 80 posto poslije se uspješno vrati u prirodno stanište. Upoznat ćemo ljude koji ondje rade i pratiti sudbinu njihovih četveronožnih i krilatih pacijenata - uključujući vidre, lisice, vjeverice, srne, ježeve, tuljane i sove.

Prvi put neće se sve završiti samim puštanjem životinja na slobodu. Zahvaljujući najsuvremenijoj tehnologiji u obliku kamera i uređaja za praćenje, vidjet ćemo kamo idu, što rade i s kim se druže u divljini.

Svaka epizoda prati prvih 48 sati nakon primanja životinje u Centar, gradeći zanimljivu priču protkanu emocionalnim i napetim trenucima, koja pruža uzbudljivo gledateljsko iskustvo.

1. epizoda: Zaposlenici Centra moraju preuzeti ulogu majke leglu malih lisica kojima je slučajno srušen brlog. April će pustiti na slobodu ježicu Babe, koja je rekordno dugo ostala u Centru.

Odabrala je Mira Vočinkić.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!