Roger Federer: Povratak

15.07.2022.

13:16

Autor: HRT

Subota, 30. srpnja na Drugom

Subota, 30. srpnja na Drugom

Foto: Roger Federer: Povratak / dokumentarni film

Nakon što je godinama profesionalno i uspješno igrao na ATP-u, Roger Federer ostvario je svoj životni san: igrat će u domovini svoje majke, protiv svog najvećeg suparnika Rafaela Nadala, a pri tome će skupljati novac za svoju zakladu. Dokumentarni film Roger Federer: Povratak, koji prikazujemo u subotu 30. srpnja u 22:15 na Drugom, prati tenisku legendu tijekom uzbudljivih dana prije samoga meča.

Samo nekoliko tjedana prije nego što je pandemija koronavirusa onemogućila sva društvena okupljanja, ovaj jedinstveni sportski događaj, na kojemu su osim dva teniska asa bili i Bill Gates i Trevor Noah, održan je pred više od 50.000 obožavatelja na stadionu u Cape Townu.

video thumb

Dokumentarni film Roger Federer: Povratak donosi nam pojedinosti o meču koje otkrivaju nepoznate strane Rogerova profesionalnoga i privatnoga života. To je film o obitelji, filantropiji, suparništvu, prijateljstvu.

Scenarij i režiju potpisuju Alun Meyerhans i Flavio Gerber, a odabrala je Martina Rajšek.

Subota, 30. srpnja na Drugom

Subota, 30. srpnja na Drugom

Foto: Roger Federer: Povratak / dokumentarni film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!