Romano Bolković - 1 na 1: Davor Božinović

25.11.2022.

11:51

Autor: HRT

Davor Božinović

Davor Božinović

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Gosti Romana Bolkovića su diplomati, državnici, znanstvenici, političari, svi koji sudjeluju u oblikovanju europskih i svjetskih politika te djeluju na političke procese. Emisiju 1 na 1 prikazujemo utorkom na Četvrtom programu u 20:05. Gost emisije 29. studenoga je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović govori o Schengenu i realizaciji svih važnih nacionalnih ciljeva kroz djelovanje naše vanjske politike, o ponašanju oporbe nakon komentara ministra vanjskih poslova Austrije o Schengenu i nezrelost hrvatske političke scene, o tome je li Schengen disfunkcionalan i koje su to neophodne nove mjere, o povećanju broja migranata za 145% u ovoj godini te zaštiti ljudskih prava i sigurnosti. 

Romano Bolković - 1 na 1

Romano Bolković - 1 na 1

Foto: logo / HRT

Bit će riječi i o tome koji su to temeljni postulati migrantskih politika EU-a koje bi i Hrvatska zastupala, što se zapravo u Ukrajini brani, otkud u Hrvatskoj znatan proruski sentiment, kako izjave predsjednika Milanovića utječu na recepciju vanjske politike Hrvatske u Europi i svijetu, koji je razlog obuke ukrajinske vojske kod nas i izlaže li se Hrvatska time i nepotrebno konfrontira s Rusijom.

Govorit će i o tome jesu li odnosi SAD-a i Hrvatske hrvatskoj javnosti iole poznati i jasni, o reartikulaciji svjetskih odnosa i novom geopolitičkom poretku, o razumnom izlazu iz pakla rata u Ukrajini, o tome mijenjaju li se Europa i EU i mimo svoje volje te što je u takvom svijetu, na rubu velikih, globalnih sukoba i promjena, činiti Hrvatskoj.

Autor i voditelj je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.

Emisiju pratite i putem multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme pronađite emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!