14:47 / 09.07.2021.

Autor: HRT

Romano Bolković - 1 na 1: Davor Bruketa

Srijeda 21. srpnja na Četvrtom

Srijeda 21. srpnja na Četvrtom

Foto: Romano Bolković - 1 na 1 / HRT

U srijedu 21. srpnja na Četvrtom programu u 20:05 prikazujemo reprizno izdanje emisije Romano Bolković - 1 na 1. Emisija je premijerno prikazana u siječnju 2021. Gost je Davor Bruketa, kreativni direktor i suvlasnik reklamne agencije Bruketa & Žinić & Grey, koju je osnovao zajedno s Nikolom Žinićem 1995. godine. 

S Davorom Bruketom razgovaramo o tome što je to brand i brandiranje, o brandiranju Hrvatske i pitanju po čemu je Hrvatska posebna te što bismo trebali raditi da budemo još prepoznatljiviji na globalnoj sceni. Razgovaramo i o uspješnosti hrvatskog dizajna, što hrvatska kreativna industrija može učiniti za hrvatsko gospodarstvo te je li oglašavanje industrija u nestajanju.

Bit će riječi i o modernoj gluposti unatoč svedostupnosti znanja, o mjestu Europe i Hrvatske u razvoju AI, o tome kako se probiti na europskom tržištu, kakva je komunikacija Vlade u krizama kroz koje je prošla, ali i kako održati partnerstvo u uspješnom biznisu.

Ovotjedni gost otkriva i zašto je ostao u Hrvatskoj, govori o najvažnijem dometu profesionalne prošlosti, o tome zašto je jedna od najvećih globalnih marketinških tvrtki investirala u njihovu agenciju u Hrvatskoj, ali i o manama hrvatskog društva te o disciplini i radnim navikama.

Agencijski projekti osvojili su više od 600 međunarodnih stručnih nagrada, među kojima i titule druge najučinkovitije neovisne agencije na svijetu prema Effie Indexu i najbolje male internacionalne agencije prema američkom magazinu AdAge, a čak 11 puta su proglašeni hrvatskom agencijom godine i ove godine Najboljom BalCannes agencijom. Agencijski se radovi kontinuirano objavljuju u nekima od najuglednijih stručnih publikacija u svijetu.

Davor Bruketa redovito predsjeda žirijima respektabilnih svjetskih stručnih natjecanja kao što su Red Dot, D & AD London, Art Directors Club New York, Cresta Awards, London International Awards itd., a također je čest gost predavač na hrvatskim i inozemnim konferencijama i sveučilištima.

Autor je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!