Romano Bolković - 1 na 1: dr. sc. Domagoj Knežević i Markian Lubkivsky

11.02.2022.

12:45

Autor: HRT

Domagoj Knežević

Domagoj Knežević

Foto: Boris Scitar / Pixsell

U srijedu 16. veljače u 20:10 na Prvom programu u talk showu Romana Bolkovića - 1 na 1 gostuju  dr. sc. Domagoj Knežević,  savjetnik ministra vanjskih i europskih poslova RH, i Markian Lubkivsky, ukrajinski diplomat i političar. 

Dr. sc. Domagoj Knežević znanstveni je suradnik zaposlen na Hrvatskom institutu za povijest. Njegovo je polje znanstvenog interesa suvremena politička povijest. Autor je brojnih znanstvenih i stručnih radova, a uz to je sudjelovao u snimanju dokumentarnih serija Rat prije rata, Predsjednik, Hrvatsko proljeće, Priznanje Hrvatske. Savjetnik je ministra vanjskih i europskih poslova od 2020. godine.

video thumb

Markian Lubkivsky, ukrajinski diplomat i političar, javit će nam se izravno iz Kijeva. Razgovarat ćemo o aktualnom trenutku Ukrajine: o ratnoj prijetnji i životu Ukrajinaca u sjeni rata, o političkim procesima koji su doveli do ove situacije, o izgledima za mirno rješenje ukrajinske krize, postoji li mogućnost da Ukrajina uđe u NATO, je li Ukrajina samo lateralna žrtva.

Bit će riječi i o tome kolika je stvarno mogućnost ruske intervencije i kakav ishod ona može imati, što Ukrajina misli o ponašanju Zapada, kako iz Kijeva izgleda hrvatska politika spram Ukrajine, dramatiziramo li mi situaciju u Ukrajini ili ona jest dramatična.

Razgovor nastavljamo s Domagojem Kneževićem: o hrvatskoj politici spram Rusije i Ukrajine, o tome koji su motivi i razlozi ukrajinske krize, kakva je refleksija ukrajinske krize na odnose u našoj regiji, potom o razgovorima o Izbornom zakonu u BiH, o situaciji u Crnoj Gori, hrvatsko-srpskim odnosima te o situaciji na prostoru bivše Jugoslavije.

Srijedom na Prvom

Srijedom na Prvom

Foto: Romano Bolković - 1 na 1 / HRT

Autor i voditelj je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić

Emisiju pratite i putem multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme pronađite emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!