Romano Bolković - 1 na 1: Dritan Abazović

04.11.2021.

17:48

Autor: HRT

Romano Bolković - 1 na 1

Romano Bolković - 1 na 1

Foto: HTV / HRT

U srijedu, 10. studenoga u 20:10 na Prvom programu u talk showu Romana Bolkovića 1 na 1 gostuje Dritan Abazović.

Dritan Abazović rođen je 25. prosinca 1985. godine u Ulcinju. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Ulcinju. Diplomirao na Fakultetu političkih nauka, smjer Politikologija, Univerzitet u Sarajevu, stekavši zvanje diplomiranog politikologa. Bio je student generacije i dobitnik “Zlatne značke” i “Zlatne povelje” Univerziteta u Sarajevu.

Magistrirao je 2008. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore, na smjeru Međunarodni odnosi. Doktorirao je 2019. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, obranivši doktorsku dizertaciju na temu “Globalna politika – Etički aspekti globalizacije". Predsjednik je Građanskog pokreta URA od travnja 2017. godine.

S gospodinom Abazovićem razgovaramo o Ekspertskoj vladi Crne Gore i uspjehu ili neuspjehu tog eksperimenta, razmjerima krize u Crnoj Gori, o scenarijima izlaska iz nje, o tome kako stati na kraj kriminalu i nacionalizmu, o odnosu spram Mila Đukanovića, o tome je li barem neki krak kriminalne hobotnice osujećen.

Bit će riječi i o prijetnjama smrću koje je primao, o putu demokratizacije Crne Gore, o tome koja je uloga SPC u političkom životu Crne Gore, o rastućim nacionalizmima ovog podneblja, o Sarajevu i problemima Bosne i Hercegovine, o nedavnom putu u SAD, programu URA, Hrvatskoj i njenim reakcijama na promjene u Crnoj Gori, te o europskim perspektivama Crne Gore.

video thumb

Autor i voditelj je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.

Emisiju pratite i putem multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme pronađite emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!