09:54 / 13.03.2021.

Autor: HRT

Romano Bolković - 1 na 1: Gari Cappelli

Romano Bolković

Romano Bolković

Foto: Saša Ćetković / -

U srijedu, 17. ožujka na Prvom programu u 20:10 ne propustite talk show Romano Bolković - 1 na 1. Gost emisije je Gari Cappelli.

Gari Cappelli svojom je poslovnom biografijom vezan uz različite aktivnosti u turizmu, državnoj administraciji i diplomaciji. Nakon završenog Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 1984. godine se zapošljava u Jadranka d.d., a 1985. odlazi u agenciju Kompas u Ljubljani. Turističku agenciju Cappelli osniva 1991. godine, a u periodu od 1997. do 1999. godine vodi poslovnicu RI Adria banke u Malom Lošinju, gdje Dužnost konzula za gospodarstvo u Trstu obnaša od 1999. do 2003. godine. Od 2003. do 2005. godine radi kao Predsjednik uprave Jadranski luksuzni servisi, Dubrovnik, a nakon čega biva izabran za gradonačelnika Malog Lošinj.

U periodu od 2007. do 2011. godine je bio zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Jadrolinije. Dužnost predsjednika Odbora za turizam Hrvatske demokratske zajednice obnaša od 2012. godine. Od 2016. do 2020. bio je ministar turizma u Vladi RH. Cappeli je trenutačno saborski zastupnik i predsjednik Odbora za vanjsku politiku te kandidat HDZ-a za primorsko-goranskog župana.

video thumb

S Cappellijem razgovaramo o tome čemu se možemo nadati ove turističke sezone, potom o COVID putovnicama, kako smo se pripremili za turističku sezonu te zašto se Kvarner rijetko kada spominje uz Istru i Dalmaciju kad je o hrvatskom turizmu riječ.

Bit će govora i o tome kako to da Gorski kotar nema gotovo nikakvu ulogu na našoj turističkoj ponudi i zašto se ne uočava potencijal zdravstvenog turizma u Gorskom kotaru, ali i o aerodromu na Malom Lošinju i restrukturiranju hrvatskog turizma. Na čemu Primorsko-goranska županija, izuzmemo li turizam, može graditi svoj prosperitet, mogu li se spasiti brodogradilišta, njeguje li se na Kvarneru i dalje pomorstvo kao struka, kakvo je stanje u zdravstvu Kvarnera, odakle boom epidemije u Primorsko-goranskoj županiji, neke su od tema emisije. Usto, gost će nam otkriti zašto ulazi u utrku za župana te kako je biti HDZ-ovac na Kvarneru.

Autor emisije je Romano Bolković.

Urednica je Slavica Babić.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!