Romano Bolković - 1 na 1: Goran Vojković

17.03.2023.

12:27

Autor: HRT

Romano Bolković - 1 na 1

Romano Bolković - 1 na 1

Foto: Matko Švarc / HRT

Gosti Romana Bolkovića su diplomati, državnici, znanstvenici, političari, svi koji sudjeluju u oblikovanju europskih i svjetskih politika te djeluju na političke procese. Emisiju 1 na 1 prikazujemo utorkom na Četvrtom programu u 20:05. Gost emisije 21. ožujka je  Goran Vojković, sveučilišni nastavnik koji radi kao izvanredni profesor na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu i Sveučilištu Sjever. 

Na Fakultetu prometnih znanosti podučava pravo buduće inženjere, pilote i kontrolore leta. Na Sveučilištu Sjever među ostalim predaje i Medijsko pravo budućim novinarima. Prije nekoliko dana objavio je novi udžbenik, Medijsko pravo, prvi takav udžbenik u Hrvatskoj.

Romano Bolković - 1 na 1

Romano Bolković - 1 na 1

Foto: logo / HRT

S profesorom Vojkovićem razgovaramo o tome što uopće spada u medijsko pravo te koliko se ono promijenilo zadnjih godina, o razlikama Zakona o medijima i Zakona o elektroničkim medijima, klasičnim medijima i novim medijima i koliko su se odnosi promijenili, o Zakonu o pravu na pristup informacijama, važnosti zaštite osobnih podataka u novinarstvu, profesionalnoj etici novinarstva, može li pravo dati sve odgovore.

Bit će riječi i o tome koliko su bitna ideološka pitanja budući da nije sve na normativnom, o ideologiji u politici danas i kakva je uloga novinara u tome, kakvi su današnji studenti i postoji li generacijski jaz i je li veći nego prije itd.

Autor i voditelj je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.

Emisiju pratite i putem multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme pronađite emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!