Romano Bolković - 1 na 1: Milorad Pupovac

22.01.2023.

12:17

Autor: HRT

Milorad Pupovac

Milorad Pupovac

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Gosti Romana Bolkovića su diplomati, državnici, znanstvenici, političari, svi koji sudjeluju u oblikovanju europskih i svjetskih politika te djeluju na političke procese. Emisiju 1 na 1 prikazujemo utorkom na Četvrtom programu u 20:05. Gost emisije 24. siječnja je prof. dr. Milorad Pupovac predsjednik je Srpskog narodnog vijeća i profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te zastupnik Hrvatskoga sabora.

S Miloradom Pupovcem razgovaramo o sindromu prevelike bliskosti i ogromnim razlikama Srba i Hrvata, o uzrocima četverogodišnjeg izostanka dijaloga između Hrvatske i Srbije, o temeljnim pitanjima koja more Srbe u Hrvatskoj i Hrvate u Srbiji, o suradnji s ministrom Žigmanovom, o tome je li Ivo Sanader za drugoga mandata ponudio mjesto MVP-a Miloradu Pupovcu.

Romano Bolković - 1 na 1

Romano Bolković - 1 na 1

Foto: logo / HRT

Bit će riječi i o budućnosti Europe u kontekstu agresije Rusije na Ukrajinu, o prelijevanje rata u Ukrajini na situaciju u regiji, o tome kako riješiti probleme BiH uz najavu ujedinjenja RS i Srbije, o dinamici proširenja EU i što ona donosi regiji, je li stapljenje s europskim identitetom moguć izlaz za narode bivše Jugoslavije, pa tako i za Srbiju i Kosovo.

Govorit će i o tome može li prosperitet koji bi trebao donijeti ulazak u EU promijeniti ovdašnje mentalitete i dokinuti antagonizme koji iz njih proizlaze, o budućnosti Srednje Europe, koji su prioriteti Hrvatske po ulasku u Schengen i eurozonu te o suradnji s predsjednikom Vlade Plenkovićem.

Autor i voditelj je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.

Emisiju pratite i putem multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme pronađite emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!