Romano Bolković - 1 na 1: Nenad Bakić

01.06.2022.

13:36

Autor: HRT

Nenad Bakić

Nenad Bakić

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

U srijedu, 8. lipnja, u 20:10 na Prvom emitiramo emisiju Romana Bolkovića 1 na 1 u kojoj gostuje Nenad Bakić. 

Nenad Bakić, poduzetnik i ulagač, matematičar po obrazovanju, do svoje tridesete radio je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu kada se otisnuo u svijet poduzetništva. Baveći se ponajprije financijama, prvi je u Hrvatskoj koji je dobio prestižnu titulu Chartered Financial Analyst (CFA). Najpoznatiji je po portalu MojPosao, koji je svojedobno transformirao zapošljavanje u Hrvatskoj. Razvio je inicijalni posao i uspješno ga prodao međunarodnim investitorima, ali je osnovao i druge kompanije kojima je i dalje vlasnik. Kao ulagač etablirao je ulaganje u dionice hrvatskih turističkih kompanija.

Kao aktivistički ulagač postao je i glavni ulagač u Varteks. Član je žirija za EY poduzetnik godine. Posljednjih je godina najviše posvećen razvoju obrazovanja u Hrvatskoj i drugim zemljama. Zajedno sa suprugom osnivač je i financijer Instituta za razvoj i inovativnost mladih, čiji je STEM program Croatian Makers najveći nedržavni obrazovni program u Europskoj uniji. Istaknuti je analitičar pandemije u Hrvatskoj i svijetu te autor MRCMO epidemijskog modela, jedinog u Hrvatskoj. 

Romano Bolković

Romano Bolković

Foto: Saša Ćetković / Romano Bolković - 1 na 1

S Nenadom Bakićem razgovarat ćemo o tome kako smo prošli u pandemiji, kako se Zapad našao u spirali zatvaranja, koje su posljedice tih radikalnih mjera, kako je Hrvatska jedina uz Švedsku odabrala drukčiji put i zašto, što se događa u Varteksu, što s IRIM-om, je li ulaganje u hrvatske turističke dionice primjereno u ovom okružju visoke inflacije, kako uopće zaštititi štednju, o STEM-u i obrazovanju, Elonu Musku i važnosti društvenih mreža, o Billu Gatesu i tome odakle mu legitimitet i zašto ga vodeći znanstvenici ne odbacuju kao poduzetnika nego naprotiv poštuju, klimi hrvatskog poduzetništva u nas te sukobu s Faktografom. 

video thumb

Autor i voditelj je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.

Emisiju pratite i putem multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme pronađite emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!