Romano Bolković - 1 na 1: Otto Barić

17.06.2022.

19:50

Autor: HRT

Romano Bolković - 1 na 1

Romano Bolković - 1 na 1

Foto: logo / HRT

U srijedu, 22. lipnja na Četvrtom programu u 20:05 prikazujemo emisiju Romana Bolkovića 1 na 1 u kojoj gostuje Otto Barić.

Otto Barić naš je arhitekt, urbanist, manager, koji je u Kataru za Svjetsko rukometno prvenstvo 2015. godine projektirao dvoranu vrijednu 150 milijuna eura, i otada je prisutan u toj Zaljevskoj monarhiji.

S Barićem razgovor započinjemo pitanjem o prijedlogu izgradnje stadiona u Kranjčevićevoj, o situaciji oko stadiona u Maksimiru, o tome što će nam veliki sportski objekti i treba li nam uopće nacionalni stadion, je li Velesajam zamisliv kao Down Town, o brownfield investicijama Zagreba.

Bit će riječi i o javnim prostorima grada, o usporedbi s iskustvima Beča, što s Gornjim gradom i izmještanjem egzekutivne vlasti, zašto su bitne visoke kuće, o svjetskim iskustvima u domaćoj sredini, o stanji urbanizma Zagreba i Splita, o Korčuli i stanje stvari na našim otocima te o nasljeđu i suvremenost naše arhitekture.

Autor i voditelj je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.

Emisiju pratite i putem multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme pronađite emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!