Romano Bolković - 1 na 1: Vinzenz Stimpfl-Abele

22.10.2021.

13:40

Autor: HRT

Vinzenz Stimpfl-Abele

Vinzenz Stimpfl-Abele

Foto: Romano Bolković - 1 na 1 / HRT

U srijedu, 27. listopada, na Prvom programu u 20:10 u talk showu Romana Bolkovića 1 na 1 gostuje Vinzenz Stimpfl-Abele, austrijski stručnjak za strategiju i komunikaciju, koji radi u Austriji i inozemstvu kao konzultant za poslovanje, politiku, medije, interesne skupine i brojne organizacije.

video thumb

S gospodinom Stimpfl-Abeleom razgovarat ćemo o krizi Vlade u Austriji, o ishodu izbora u Grazu koji je iznenađujuć za sve, potencijalnim posljedicama krize vlade i njezinim učincima i izvan politike. Bit će riječi i o mogućem izlazu iz krize, posljedicama koje može imati pandemija koronavirusa na politiku, ekonomiju i društvo Europe, ali i o lažnim vijestima, teorijama urote te raspravi o slobodi i njezinim granicama.

Hoće li EU biti sposoban suočiti se s budućim izazovima, europski nacionalizmi i europska superdržava, budućnost Europe i Europske unije te faktori o kojima ona ovisi, značenje pojma viteza dinastijskog reda u današnjoj Europi, vrijednosti koje takvi redovi promiču, kršćanski korijeni Europe te Srednja Europa kao kulturni i politički entitet, također su neke od tema emisije.

Autor i voditelj je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.

Emisiju pratite i putem multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme pronađite emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu.

Romano Bolković - 1 na 1

Romano Bolković - 1 na 1

Foto: HTV / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!